tiistai, 13 syyskuu 2016 09:34

Pelaajien kanta kysytään World Cupin ajankohdasta - "Toteutamme turnauksen yhdessä"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Steve Webb. Steve Webb. Silja Schemeikka.

Tämän vuoden World Cup pelataan syyskuussa, kuten kaksi edellistäkin World Cupia 1996 ja 2004. Mutta turnauksen ajankohdasta on ollut puhetta jo aikaisemminkin, ja siitä puhutaan taas tällä kaudella.

- On hyvin mahdollista, että käynnistetään selvitys siitä, voisiko World Cupin pelata keskellä NHL-kautta. Tämän turnauksen jälkeen arvioidaan, olisiko joku muu ajankohta parempi kuin syyskuu, kertoo Steve Webb, joka on pelaajayhdistys NHLPA:n edustajana Suomessa ja Ruotsissa pelattavissa esiotteluissa.

Webb jatkaa, että turnauksen jälkeen pelaajilta kysytään mielipiteitä turnauksesta, sen ajankohdasta, järjestelyistä, joukkueista ja siitä, onko pelaajilla kiinnostusta kokeilla jotain muuta.

- Toteutamme turnauksen yhdessä NHL:n kanssa, joten keskustelemme palautteesta yhdessä NHL:n kanssa, jotta löytyisi kaikkien kannalta paras mahdollinen ratkaisu. Pelaajien mielipiteet ovat meille arvokkaita.

Webb itse pelasi NHL:ssä 1996-2004 New York Islandersissa ja Pittsburgh Penguinsissa ja toimii nyt kollegojensa edunvalvojana.

- Sopimuksen mukaisesti NHLPA:n edustajan täytyy olla turnauksessa paikalla. Valvon otteluja ja sitä, että harjoitusleirit ja kaikki muukin sujuu sovitusti, ja että pelaajat ovat tyytyväisiä.

Hän mainitsee vierailevansa sekä Helsingissä että Göteborgissa ja kehuu kummankin kaupungin kisatapahtuman suunnittelua sekä järjestelyjä erinomaisiksi.

- Monet ihmiset ovat tehneet paljon työtä World Cup –turnauksen onnistumiseksi. Tapahtuman tarkoitus on levittää lajitietoutta Pohjois-Amerikan ulkopuolelle, esitellä tähtipelaajia ja tehdä lajia tunnetuksi.

Webb muistuttaa, että turnauksen pelaajat ovat idoleita ja tähtipelaajia omassa maassaan, ja siksi on tärkeää, että he voivat harjoitella kotimaassaan ja valmistautua turnaukseen kotoisissa olosuhteissa.

- Junnut näkevät näitä pelaajia ja innostuvat lajista ehkä entistä enemmän. Tai sitten joku aloittaa turnauksen innostamana uuden lajin.

Mutta siihen turnauksen ajankohtaan voidaan vielä palata, vaikka aikaisemmat World Cupit ovatkin olleet erittäin onnistuneita tapahtumia.

- Pelaajat haluaisivat ehkä hiukan enemmän aikaa ollakseen parhaimmillaan. On aika rankkaa pelata saman tien maailman parhaita vastaan, kun takana on vain pari, kolme kuukautta kesäharjoittelua, Webb naurahtaa.

Myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on mukana turnauksessa, joka pelataan NHL-säännöillä.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 13 syyskuu 2016 09:38