lauantai, 10 syyskuu 2016 14:09

Määttä tietää Leijonien vahvuudet – ”Pelataan aktiivisesti sitä meidän peliä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Olli Määttä. Olli Määttä. Sami Lievonen.

Torstain ottelun jatkoaikaosumallaan ratkaissut puolustaja Olli Määttä toivoo, että Leijonat pelaa jatkossakin aktiivista peliä eikä pelkää pelata rohkeasti kiekon kanssa.

- Meidän täytyy uskaltaa pysyä kiekossa ja pelata aktiivisesti sitä meidän peliä. Ei vaan luovuta kiekosta helposti eikä voida passivoitua, Määttä analysoi.

Torstain voitosta huolimatta Määttä huomauttaa, että joukkueen peli ei ole vielä valmista ja täytyy katsoa tuloksen taakse.

- Vaikka voitettiin 3-2, niin siellä on paljon vielä tehtävää. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä. Kyllä meidän täytyy johtoasemassakin säilyttää pelirohkeus eikä rueta istumaan, miettii Määttä tulevasta.

Yhteinen valmistautumisaika turnaukseen on joukkueille todella lyhyt. Alla ennen harjoitusotteluita oli vain muutamat harjoitukset. Määttä näkee, että Suomelle on hyötyä siitä, että pelaajat ovat jo entuudestaan toisilleen tuttuja, vaikka kaikkien kanssa ei olekaan aiemmin pelannut.

- Se auttaa tosi paljon, kun tulee joukkueeseen, niin tuntee jo puolet joukkueesta ihan nuorisomaajoukkueista asti ja muutenkin on aina nähnyt heitä. On helppo tulla joukkueeseen. Täällä voit puhua kenelle tahansa – sekä vanhoille että nuorille. Täällä ei ole isoja egoja. Kaikki pelataan samalle paidalle ja logolle, Määttä kehuu joukkueessa vallitsevaa henkeä. 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 10 syyskuu 2016 13:06