perjantai, 09 syyskuu 2016 08:16

Kapteenin mukaan Leijonat aikataulussa - “Toki on parannettavaa, ja niin se pitää ollakin"

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Mikko Koivu. Mikko Koivu. Sami Lievonen.

Leijona-kapteeni Mikko Koivu oli Ruotsi-ottelun jälkeen pukukopin piiritetyimpiä miehiä. Koivun joukot nappasivat World Cup –turnauksen kovimpiin joukkueisiin rankatun Tre Kronorin päänahan jatkoajalle venyneestä harjoitusottelusta. Suomen kopissa tassuttelikin ottelun jälkeen tyytyväisiä leijonia.

Maanantaina kokoontunut joukkue pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa yhdessä. Lauantaina samat joukkueet kohtaavat Göteborgissa ja tiistaina 13.9. on vastassa USA uudella mantereella. Valmistautumisaika on lyhyt, joten peli on saatava toimimaan jäällä nopeasti.

- Mun mielestäni ollaan aikataulussa. Hyvä viikko saatiin täällä harjoittelun merkeissä ja aika ehjä suoritus ottelussa jo tänään. Toki on parannettavaa, ja niin se pitää ollakin. Mutta kokonaisuutena ihan hyvä startti nyt myös pelien osalta, iloitsi hyväntuulinen kapteeni.

NHL-säännöillä pelattu jatkoaika puhututti kopissa erityisesti. Minnesota-hyökkääjälle kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika on tuttuakin tutumpi asia.

- Siinä pitää olla kärsivällinen ja odottaa, että vastustaja tekee pienen virheen. Se on tärkeää, että päästään heti kiekkoon kiinni, ettei se jää vastustajalle. Kaikki on kuitenkin tottuneet pelaamaan kolme-kolmosta Pohjois-Amerikassa. Hyvin tänään pysyttiin puolustuspelin alla eikä lähdetty höntyilemään. Kun saatiin paikka, Olli Määttä laittoi häkin sisään, Koivu rauhoittelee.

Suomen joukkue on muuttunut viime vuosina melkoisesti mm. nuorten pelaajien esiinmarssin myötä. Myös valmennusryhmässä puhaltaa uudet tuulet. Koivun mukaan kapteenius ja kapteenin tehtävät ovat kuitenkin edelleen pitkälti samanlaiset kuin aiemmin.

- Omaa tekemistään ei voi paljon lähteä muuttamaan. Pyrin samalla lailla olemaan oma itseni ja johtamaan sillä tavalla kuin tähänkin asti. Kaikki ovat kuitenkin olleet maajoukkuepolulla. Ei auta liikaa lähteä säveltämään, vaan luottaa omaan tapaansa valmistautua, paaluttaa Koivu. 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 09 syyskuu 2016 08:32