perjantai, 09 syyskuu 2016 00:04

Filppulalle outoa pelata jo syyskuussa - "Ei se vielä hyvältä tuntunut"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Valtteri Filppula. Valtteri Filppula. Pasi Mennander

Tampa Bay Lightningin voimahyökkääjä Valtteri Filppula oli ottelun jälkeen hyvissä tunnelmissa. Takana oli kauden ensimmäinen ottelu ja jatkoaikavoitto Ruotsista. Kokenut pelimies ymmärsi myös, että peli ei ehkä vielä kertonut koko totuutta.

- ​Ihan hyvä peli oli - tietenkin ensimmäinen peli. Ei tästä vielä johtopäätöksiä kannata tehdä. Molemmilla joukkueilla on vielä tekemistä omassa pelissä, että ei tämä vielä ihan totuutta kertonut. Totta kai aina on mukava aloittaa kausi voitolla ja illan ottelu oli kuitenkin tasaväkinen.

Syyskuun alku on epätavallinen ajankohta NHL-pelaajille aloittaa jo tosipelit. Ja World Cupiin valmistautumisaika on ollut joukkueille todella lyhyt. Filppula nautti pelaamisesta, vaikka myönsi myös toisenlaisia tuntemuksia.

​- ​Ei se nyt vielä hyvältä tuntunut. Oli kuitenkin taas kiva pelata ja saada kausi käyntiin. Ehkä toisaalta voi olla hyväkin, että kausi lähtee tällaisilla peleillä käyntiin. Yleensä on ollut helpommat ottelut ennen kauden alkua, hymyilevä EVU-kasvatti pohti.

Suomen pelissä oli jo nähtävissä paljon hyviä aineksia. Valmennus on painottanut, että jokainen pelaaja tietää roolinsa ja se näkyi tänään kentällä ajoittain oivallisena pelaamisena. Filppula ei suoralta kädeltä osannut sanoa, että mistä syystä pelikemia oli joukkueessa loksahtanut jo lupaavasti yhteen.

​- ​Systeemit on mennyt varmaan kaikille hyvin perille. Ja sitten on tietenkin entuudestaan tuttuja jätkiä, niin sekin auttaa.

Illan vastustaja sytyttää suomalaisia aina. Ruotsi on mukava voittaa, mutta Filppula tietää, että hekin parantavat otteitaan vielä turnauksen alkuun mennessä ja kehui illan vastustajaa.

- ​Ruotsilla on paljon taitoa ja hyvin liikkuva joukkue.

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 09 syyskuu 2016 00:08