torstai, 08 syyskuu 2016 13:57

Korpikoski luottaa Suomen leveään rintamaan - "Ratkaisijoita löytyy"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Korpikoski Leijonien jääharjoituksissa. Korpikoski Leijonien jääharjoituksissa. Pasi Mennander.

Suomi kohtaa World Cupin esiotteluissa kaksi kertaa Ruotsin, ja hyökkääjä Lauri Korpikoski kyllä tietää, mitä vastaan tulee.

- Heillä on tosi hyvä kokoonpano, hän toteaa Ruotsin joukkueesta, jonka Leijonat kohtaa ensin Hartwall Arenalla torstaina ja lauantaina Göteborgissa.

Mutta Suomi ei aio antaa yhtään periksi, vaikka Leijonat onkin hieman nuorempi ja kokemattomampi joukkue kuin länsinaapuri.

- Joukkuepeli ja sitoutuneisuus, ne ovat aina olleet ja ovat Suomen vahvuuksia, Korpikoski muistuttaa ja jatkaa, että Leijonien vahvuus on myös se, että he pystyvät nopeasti muodostamaan hyvän joukkueen.

- Ja onhan meillä hyökkäyspäässä ratkaisijoita. Tai itse asiassa ratkaisijoita löytyy leveältä rintamalta. Kaikki neljä kenttää pystyvät pelaamaan molempiin suuntiin. Joukkueessa on hyvä tasapaino.

17. syyskuuta Torontossa käynnistyvään World Cupiin osallistuvat joukkueet saavat harjoitella yhdessä vajaat kaksi viikkoa, ja siksi Korpikoski odottaa malttamattomana, että tositoimet eli ottelut alkaisivat jo. Harjoituspelit kun näyttävät, missä joukkue menee.

- Toivottavasti pystyn pelaamaan hyvän turnauksen, tulee onnistumisia, ja sitä kautta myös joukkue menestyy. Siitä tulisi hyvä fiilis kauden alkuun, miettii Korpikoski, joka pelaa World Cupissa Erik Haulan ja Leo Komarovin kanssa. Missä pelit sitten jatkuvat turnauksen jälkeen, se on vielä auki, sillä Korpikoski etsii uutta seuraa, kun Edmonton Oilers osti hänen sopimuksensa ulos kesäkuussa.

Suomen alkulohkossa pelaavat Ruotsi, Venäjä ja 23-vuotiaiden Pohjois-Amerikan joukkue, johon on koottu USA:n ja Kanadan parhaat pelaajat.

- En ole vielä hirveästi viettänyt aikaa muiden joukkueiden kokoonpanoja tuijotellessa. Tässä on vielä paljon omia juttuja, mitä meidän joukkueen täytyy saada kuntoon. Harjoituspelien jälkeen siirretään ajatukset enemmän muihin joukkueisiin, Korpikoski selittää.

Mutta sen Korpikoski toteaa, että Pohjois-Amerikka on ”kova nippu”. Pelaahan joukkueessa yhteensä viisi NHL:n ykkösvarausta, mukaan lukien Auston Matthews (2016) ja Connor McDavid (2015).

- Varmaan tulee tosi hyviä pelejä, Korpikoski veikkaa.

 
 
Viimeksi muutettu torstai, 08 syyskuu 2016 14:05