perjantai, 27 toukokuu 2016 11:19

GM Lehtinen: ”Aho ja Laine nousivat johtaviksi pelaajiksi A-maajoukkueessakin”

Kirjoittanut
Jere Lehtinen luottaa Leijonien teinitähtien pärjäävän World Cupissa. Jere Lehtinen luottaa Leijonien teinitähtien pärjäävän World Cupissa. Pasi Mennander

Kauden 2015-2016 läpimurtopelaajat Sebastian Aho ja Patrik Laine raivasivat tiensä maailman parhaat jääkiekkoilijat yhteen kokoavaan World Cupiin.

Kärppien Aho ja Tapparan Laine pelasivat vahvat kaudet Liigassa, ja menestystä tuli myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja A-maajoukkueessa. Ensi syksynä kaksikko on uransa kovimman haasteen edessä.

- Aho ja Laine ovat osoitus siitä miten paljon pelaajat voivat kehittyä lyhyessä ajassa, Suomen A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen tuumii.

- Vuodenvaihteessa he olivat johtavia pelaajia nuorten MM-kilpailuissa, keväällä he nousivat johtaviksi pelaajiksi Liigan pudotuspeleissä, ja he nousivat johtaviksi pelaajiksi myös A-maajoukkueessakin kevään MM-kilpailuissa, Lehtinen luettelee.

Laine on World Cupin aikaan 18-vuotias ja Aho vuoden vanhempi. On poikkeuksellista, että näin nuoria pelaajia nousee mukaan jääkiekkomaailman kovimpaan turnaukseen.

Esimerkiksi vuosien 1996 ja 2004 World Cupeissa Suomen nuorimmat pelaajat olivat 21-vuotiaita.

- Aho ja Laine ovat nopeasti kehittyneet urallaan, ja on mielenkiintoista nähdä miten paljon he kehittyvät seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Suomen joukkueen kenttäpelaajista kaikki muut ovat jossain vaiheessa uraansa pelanneet tai pelaavat edelleen Pohjois-Amerikan sarjoissa, joissa pelataan pienessä kaukalossa.

Tilaa ja aikaa on siis vähemmän. Miten nuoret pojat pärjäävät?

- He ovat pelanneet pikkukaukalossa juniorimaajoukkueissa. Ja nuoret ovat nopeita oppimaan ja kehittymään, GM Lehtinen muistuttaa.

- NHL-pelaajia vastaan he pärjäsivät hyvin kevään MM-kilpailuissa. Kanadalla oli NHL-pelaajista koostuva joukkue ja Venäjälläkin oli riveissään runsaasti NHL-pelaajia. Lisäksi iso osa heidän muistakin pelaajista voisi halutessaan pelata NHL:ssä, Lehtinen päättää.

 

Viimeksi muutettu perjantai, 27 toukokuu 2016 11:32