perjantai, 27 toukokuu 2016 10:02

Leijonien kokoonpano World Cupiin selvillä - Viimeiset seitsemän pelaajanimeä julki

Kirjoittanut Toimitus
Aho (vas.), Laine, Lepistö, Koskinen, Haula, Jokipakka ja Pokka. Aho (vas.), Laine, Lepistö, Koskinen, Haula, Jokipakka ja Pokka.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki ja GM Jere Lehtinen nimesivät viimeiset pelaajat mukaan Leijonien World Cup -joukkueeseen.

Maaliskuussa World Cupiin valittujen pelaajien lisäksi ensi syyskuussa Torontossa pelattavassa kahdeksan maan turnauksessa Leijona-paidan pukevat päällensä Venäjän MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Mikko Koskinen, puolustajat Jyrki Jokipakka, Sami Lepistö ja Ville Pokka sekä hyökkääjät Sebastian Aho, Erik Haula ja Patrik Laine.

- Viimeiset valinnat olivat äärimmäisen vaikeita. Onneksi pelaajatarkkailua on päästy tekemään laajalla rintamalla niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa, Lehtinen kertoo.

Suomalaisen juniorijääkiekon huikeaa kautta lähietäisyydeltä seurannut Marjamäki puolestaan iloitsee siitä, että mukana on kokeneiden konkareiden lisäksi nuoria pelaajia.

- Suomalaisissa seuroissa ja maajoukkueissa tehdään hienoa työtä. Tästä kertoo omalta osaltaan se, että myös World Cup -joukkueessa on mukana monta suomalaisen junioripolun läpikäynyttä nuorta pelaajaa.

Suomen joukkueeseen valituista pelaajista 19 pelasi menneellä kaudella Pohjois-Amerikassa. Liigasta mukaan valittiin kotimaan kaukaloiden ohella Nuorten ja miesten MM-kisoissa hienoilla otteillaan vakuuttaneet Sebastian Aho ja Patrik Laine, KHL:n riveistä joukkueeseen nimettiin maalivahti Mikko Koskinen ja puolustaja Sami Lepistö.

Kokonaisuudessaan Suomen World Cup -kokoonpano löytyy täältä (PDF-tiedosto). Myös muiden World Cupiin osallistuvien joukkueet täydentyvät kuluvan päivän aikana, kun viimeiset pelaajavalinnat julkistetaan maa kerrallaan.

Suomen lisäksi mukana 17. syyskuuta Torontossa käynnistyvässä World Cupissa ovat Kanada, Ruotsi, Tshekki, USA, Venäjä, Euroopan joukkue sekä USA:n ja Kanadan alle 23-vuotiaiden pelaajien joukkue.

 

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 27 toukokuu 2016 10:03