tiistai, 03 toukokuu 2016 21:39

Leijonilla voitokas kenraaliharjoitus - ”Tarvittiin tämä peli”

Kirjoittanut
Leo Komarov teki voittomaalin. Leo Komarov teki voittomaalin. Jukka Salminen

Suomen A-maajoukkue pelasi tiistai-iltana Hartwall Arenassa kevään viimeisen MM-kilpailuihin valmistavan ottelun.

Leijonat voitti Yhdysvallat maalein 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Jatkoajalla ratkaisevan maalin teki Leo Komarov, joka survoi kiekon Yhdysvaltojen verkkoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

- Ekaa kymppiä lukuun ottamatta olen tyytyväinen peliimme. En tiedä jännitettiinkö alussa, mutta sen jälkeen peli parani, Suomen päävalmentaja Kari Jalonen kertoi.

- Valmistava jakso on hyvä päättää voittoon, ja voitosta saadaan positiivista energiaa MM-kilpailuihin.

Varsinaisella peliajalla Suomi johti kaksi kertaa, ja molemmista täysosumista vastasi ylivoimalla onnistunut Teemu Pulkkinen. Hyökkääjä oli yksi niistä pelaajista, jotka liittyivät MM-joukkueeseen aivan MM-kilpailujen kynnyksellä.

- Takana oli jo kahdeksan valmistavaa peliä, ja ajattelin ensin että tarvitsemmeko enää yhtä ylimääräistä ottelua. Me todella tarvittiin tämä peli, päävalmentaja Jalonen mietiskeli.

- Tähän otteluun tuli seitsemän pelaaja, jotka eivät olleet mukana vielä edellisissä peleissä, ja erityisesti uudet pelaajat tarvitsivat yhden ottelun ennen MM-kilpailuja, Jalonen viittasi Pulkkisen lisäksi esimerkiksi Jussi Jokiseen ja Aleksander Barkoviin.

Suomen ykköshyökkääjiin lukeutuvat Mikko Koivu ja Mikael Granlund eivät vielä olleet kokoonpanossa.

- Mikko ja Mikke näkivät pelin, ja nyt keskustelemme siitä, miten ketjuja aletaan muodostaa. Patrik Laine ainakin otti hyvin paikkansa Jokisen ja Barkovin viereltä, päävalmentaja avasi suunnitelmia.

Ottelua seurasi Hartwall Arenassa 11 318 katsojaa, ja tapahtumarikkaassa ottelussa tunnelma oli ajoittain erittäin korkealla.

Leijonien MM-urakka alkaa Pietarissa tämän viikon perjantaina, jolloin vastassa on Valko-Venäjä.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 03 toukokuu 2016 22:34

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia