sunnuntai, 17 huhtikuu 2016 17:18

Leijonille toinen voitto Norjasta

Kirjoittanut Toimitus
Nuorten maailmanmestari Aleksi Saarela teki sunnuntain Norja-pelissä ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa. Nuorten maailmanmestari Aleksi Saarela teki sunnuntain Norja-pelissä ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa. Jukka Salminen

Suomi nappasi sunnuntaina toisen voiton Norjasta kun maiden kohtaaminen päättyi Leijonien voittoon loppulukemien ollessa Sarpsborgissa 60 peliminuutin jälkeen 1-5 (0-3, 1-1, 0-1).

Ensimmäisen erän loppu oli melkoista Leijonien maalijuhlaa. Suomi onnistui maaliteossa kolmesti reilun kahden minuutin aikana kun Rony Ahonen, Anssi Salmela ja Aleksi Saarela heiluttivat Norjan maaliverkkoa kerran mieheen. Kun myös Mikko Lehtonen ja Jarno Koskiranta onnistuivat ottelussa maalinteossa ja Norja ohitti Suomen maalia vartioineen Juha Metsolan vain kerran, päättyi Norjan ja Suomen toinen kohtaaminen Suomen voittoon lukemin 1-5.

- Ei annettu kaverille ilmaiseksi mitään. Ennen kaikkea kiekottomien liikkeet maalia kohti ja maalivahdin edessä pelaaminen toivat hienoja maaleja mitä haettiinkin. Joukkue on todella sitoutunut ja mikä parasta niin joukkue pelaa hyvällä ilmeellä ja rennolla pelillä, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kehui Leijonia Yle Urheilun haastattelussa ottelun jälkeen.

Jalonen oli myös tyytyväinen joukkueen esityksiin ajatellen kolmen viikon päässä odottavia MM-kisoja.
- Pelin osalta olemme jopa edellä aikataulua. Joukkue on ollut niin sitoutunut näihin meidän juttuihin että voidaan olla tosi tyytyväisiä. Neljä peliä takana ja koko ajan ollaan pelattu laadukasta peliä, sitä joukkue- ja viisikkopeliä jota halutaan nähdä MM-kisoissakin. Nyt tulee uusia miehiä ja ne ketkä tästä jatkavat niin heidän kanssaan on hyvä viedä peliä eteenpäin.

Kokonaisuudessaan sunnuntain Norja-Suomi -ottelun tilastot löytyvät täältä.

Ensi viikolla Leijonat pelaa kotimaassa kaksi ottelua Tshekkiä vastaan. Ottelut pelataan Oulussa torstaina 21.4. klo 18.30 ja Kouvolassa lauantaina 23.4 klo 15.00. Pääsyliput Leijonien kotimaan otteluihin myy Lippu.fi.


 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia