lauantai, 09 huhtikuu 2016 01:10

Leijonaluotsi Kari Jalonen: ”Ensikertalaisista jo kaksi varmaa jatkajaa”

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Leijonaluotsi Kari Jalonen: ”Ensikertalaisista jo kaksi varmaa jatkajaa” Jukka Salminen

Päävalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen ensikertalaisia vilisevän leijonajoukkueen esityksiin Slovakiaa vastaan pelatuissa otteluissa. Kaksi peräkkäistä maajoukkuevääntöä Slovakian tasoista vastustajaa vastaan kertoi leijonaluotsille, että ne isot asiat, joita Porin leirityksessä ajettiin sisään, toteutuivat torstaina Porissa ja perjantaina Turussa pelatuissa otteluissa.

 

Kari Jalosen mukaan joukkue harjoitteli laadukkaasti ennen Slovakia-otteluja ja se näkyi jäällä kumpanakin päivänä. Isot pelilliset asiat loksahtelivat kohdalleen Turussa jo paremmin kuin edellisenä iltana Porissa.

- Joukkue noudatti niitä kyllä auringontarkasti.  Olen melkein tyytyväisempi tähän peliin kuin eiliseen. Me oltiin tänään kiekolla kyllä tosi hyviä - ja sanotaanko sitä nyt yhteistyöjääkiekoksi, niin se toimi kyllä hyvin. Hyökättiin laadukkaasti ja puolustettiin laadukkaasti. Me lähdetään paineen alta hyvin, reagoidaan puolustukseen hyvin, rytmitetään peliä hyvin ja viisikot pysyy kasassa. Ne on asioita, jotka me ollaan viemässä sitten ensi viikolle. Ja tietenkin voitotkin aina tuo joukkueelle itseluottamusta, summaa päävalmentaja Slovakia-otteluita.

Leijonat jatkaa MM-leiritystään vieraspeleillä Norjaa vastaan ensi viikolla. Tehtävänä on vaikeita ratkaisuja, sillä lisää pelaajia on tulossa mukaan leiritykseen ja osa on pudotettava pois.
- Me mietitään tässä nyt pari päivää, mutta se on selvä, että meille on tulossa uusia pelaajia seuraavaan leiriryhmään. Yllättäjiä ja hyviä suorituksia siellä kyllä on, mutta en halua vielä yksilöidä ketään. Keskustelen ensin Jere Lehtisen kanssa lauantaina.

Sen verran leijonaluotsi oli valmis raottamaan verhoa, että esimerkiksi pakkipareista Rony Ahonen Jesse Virtanen miellytti Jalosen silmää erityisesti. Kummallakin on alla mainio kausi Raumalla ja kaksikko pelaakin hyvällä itseluottamuksella.
- Ahonen ja Virtanen ovat kovia ensikertalaisia. He pelaavat kyllä hyvää kansainvälistä jääkiekkoa, ja pojat jatkavatkin ensi viikolle, se on selvä asia, Jalonen naulaa.

Viime vuonna ensimmäisestä leirityksestä päätyi lopulliseen MM-joukkueeseen melkoinen nippu miehiä. Nyt kokemattomampia pelaajia on enemmän. Tämän vuoden ensimmäisen leirityksen tuoreita leijonakasvoja tuskin nähdään yhtä paljon Pietarin MM-jäällä?
- Ei sitä kannata alkaa spekuloida. Pitää mennä pala kerrallaan tässä prosessin aikana. Vielä ei voi sanoa siis mitään varmaa.

Jalonen on tyytyväinen siitä, että kauden aikana yhteistyö liigavalmentajien kanssa on toiminut erinomaisesti ja maajoukkuevalmennus on saanut kiitettävästi tietoa kehittyvistä liigapelaajista. Harjoitusmaaotteluissa ja muissa maaottelutapahtumissa on mahdollisuus seurata potentiaalista uutta leijonakalustoa kovemmissa ympyröissä.
- Näillä otteluilla on se merkitys, että me pystyttiin ottamaan tänne maajoukkueeseen mukaan näitä nuoria pelaajia, jotka omissa seuroissaan on pelanneet hyvin ja tavallaan palkitsemaan myös sitten heidän hyvää kauttaan. Samallahan he tulevat tänne myös taistelemaan MM-paikoista. Hyviä esityksiä, kehuu Kari Jalonen maajoukkuetulokkaita.


 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia