perjantai, 01 huhtikuu 2016 08:57

Leijonien ensimmäinen leiriryhmä selvillä - Nämä pelaajat mukana Porin ja Turun Slovakia-otteluissa

Kirjoittanut Toimitus
Juha Metsola (kuvassa) ja Eero Kilpeläinen ovat Suomen maalivahdit MM-leirityksen ensimmäisellä viikolla. Juha Metsola (kuvassa) ja Eero Kilpeläinen ovat Suomen maalivahdit MM-leirityksen ensimmäisellä viikolla.

Päävalmentaja Kari Jalonen ja GM Jere Lehtinen ovat valinneet Leijonien kevään ensimmäisen MM-leiriryhmän.

Leijonat kokoontuu ensi viikon alussa Poriin, jossa joukkue kohtaa torstaina 7.4. klo 18.30 pelattavassa ottelussa Slovakian. Päivää myöhemmin, perjantaina 8.4. klo 18.30 joukkueet ottavat toisistaan mittaa Turun HK Areenassa.

Leijona-paidan pukevat ensi viikolla päälleen mm. kokeneet puolustajat Anssi Salmela, Tommi Kivistö ja Atte Ohtamaa ja hyökkääjät Toni Koivisto sekä Sallisen veljekset Tomi ja Jere. Joukkueessa on mukana myös toinen veljespari, Antti ja Juhani Tyrväinen*. Paikalliskannattajat puolestaan pääsevät Porissa hurraamaan Ässien hyökkääjä Aleksi Saarelalle ja Turussa turkulaislähtöiselle Mikko Lehtoselle, jotka kumpikin debytoivat A-maajoukkueessa. Leijonien maalia vartioimaan on nimetty kaksikko Juha Metsola ja Eero Kilpeläinen.

Leijonien kokoonpano Porin ja Turun Slovakia-otteluissa

Maalivahdit:
31 Juha Metsola (Amur Habarovsk)
35 Eero Kilpeläinen (KalPa)

Puolustajat:
2 Mikko Lehtonen (KooKoo)
4 Tommi Kivistö (Avtomobilist Jekaterinburg)
5 Joonas Jalvanti (Örebro HK)
6 Jesse Virtanen (Lukko)
12 Joonas Lyytinen (KalPa)
18 Rony Ahonen (Lukko)
28 Anssi Salmela (Brynäs IF)
55 Atte Ohtamaa (Jokerit)

Hyökkääjät:
7 Otto Paajanen (HPK)
19 Aleksi Saarela (Ässät)
20 Joel Mustonen (Örebro HK)
21 Niko Ojamäki (Ässät)*
22 Toni Koivisto (Lukko)
24 Max Wärn (HK Sochi)
41 Antti Tyrväinen (Färjestad BK)
47 Antti Erkinjuntti (Pelicans)
51 Tomi Sallinen (Djurgårdens IF)
76 Jere Sallinen (Jokerit)
81 Eero Elo (Avtomobilist Jekaterinburg)
82 Jarkko Malinen (KooKoo)

Kokonaisuudessaan Leijonien rosterin voi ladata oheisesta liitteestä. 
* Leijonien kokoonpanoon tulleet muutokset on päivitetty juttuun ja liitteenä olevaan rosteriin 5.4.2016. Vamman vuoksi leirityksen keskeyttäneen Juhani Tyrväisen tilalle joukkueeseen nimettiin Niko Ojamäki.

Slovakia-otteluita seuraavalla viikolla Leijonat pelaa kaksi maaottelua Norjaa vastaan Sarpsborgissa Norjassa. Viikolla 16 Leijonat kohtaa kotimaassa pelattavissa EHT-otteluissa Tshekin. Ottelut pelataan torstaina 21.4. Oulussa ja lauantaina 23.4. Kouvolassa. Viikkoa myöhemmin joukkue matkustaa Venäjälle, jossa se kohtaa Moskovassa pelattavissa EHT-otteluissa Venäjän. Tiistaina 3.5. Suomi ja USA pelaavat viimeisen harjoitusottelun ennen MM-kisoihin matkustamista, ottelu pelataan Helsingin Hartwall Arenassa. Pääsyliput Leijonien kevään kotimaan otteluihin myy Lippu.fi.


 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia