perjantai, 06 marraskuu 2015 15:08

Leijonapakilla jo tuuheat Movember-kalapuikot: ”Ihan rehellisesti vain pari päivää varastin”

Kirjoittanut Riku Saari
Teemu Laaksolla on Leijonien leveimmät kalapuikot. Teemu Laaksolla on Leijonien leveimmät kalapuikot. Jukka Salminen

Anssi Salmelan kanssa Leijonien takalinjoilla luutiva 28-vuotias Teemu Laakso hoiti turnauksen avausottelun tyylikkäästi. Miestä ei juurikaan näkynyt, joten Laakso onnistui tehtävässään mainiosti. Laakso pohti Leijonien medialounaalla myös Ruotsin sarjan tasoa.

Tuusulasta lähtöisin oleva Laakso on pelannut hallitsevassa SHL-mestari Vaxjö Lakersissä tilastojen valossa kelpo alkukauden. Koska Ruotsin sarjaa seurataan Suomessa varsin vähän, lienee kuitenkin syytä kysyä, miksi maajoukkuekutsu kolahti postiluukusta yhden kauden tauon jälkeen?

– Jaa, hyvä kysymys. Vaikea luetella sellaisia asioita, mutta luottavaisin mielin voi olla, että jotain on mennyt hyvin ja tehnyt oikein, että valinta tuli, Laakso pohti Leijonien medialounaalla keskiviikkona.

Vaxjön kiekkoylpeys voitti historiansa ensimmäisen mestaruuden viime keväänä, joten odotukset uuden kauden alkaessa olivat korkealla. Nyt joukkue on sarjassa kuudentena, 13 pistettä kärkijoukkue Frölundaa perässä.

– Aika vaihteleva syksy, alku oli vaikea. Joukkue vaihtui viime vuodesta ja odotukset olivat korkealla. Nyt olemme hiljalleen saaneet juonesta kiinni, ja peli on lähtenyt parempaan suuntaan, Laakso kuvaili tyypillistä kiekkojoukkueen kehityskaarta.

Laakso ja Vaxjö pelasivat myös CHL-pelejä, jotka tyssäsivät pudotuspelien alkuvaiheeseen.

– Alkulohkossa meillä oli esimerkiksi yksi joukkue Skotlannista ja yksi Saksasta, Laakso kuvaili sarjan eksoottisuutta.

– Kesällähän niitä on kiva pelata ennemmin kuin harjoituspelejä, mutta kesken kauden yleisö ei oikein löydä halleihin, Laakso harmitteli uuden kansainvälisen sarjan haasteita.

Leijonien ja Venäjän joukkueet ovat hyvin KHL-painotteisia. Tshekin joukkueesta puolet on omasta Extraligasta. Tshekit torstaina selvästi maalein 6–2 kaatanut Ruotsi nimesi Karjala-turnauksen joukkueeseensa peräti 11 pelaajaa omasta pääsarjastaan.

– Väittäisin, että jos siellä niin paljon on SHL-pelaajia, kyllä se kertoo Ruotsin sarjan kovuudesta ja tasosta, että pystyvät valitsemaan noin monta jätkää sieltä. 

Laakson tasaisten peliesitysten lisäksi myös miehen tasapaksut kalapuikkomaiset viikset herättivät huomion. Marraskuiseen viiksien kasvattamiseen keskittyvään Movember-teemaan Laakso otti kuitenkin yllättäen vain pienen varaslähdön.

– Ihan rehellisesti, otin vain kahden päivän varaslähdön. Parta ei kasva tuuheaksi, mutta viikset sitäkin paremmin, Laakso naureskeli.

Leijonat kohtaa ennen sunnuntain Ruotsi-ottelua Tshekin lauantaina. Tule katsomaan, miten viime keväänä Leijonat MM-kisojen mitalipeleistä pudottaneet tshekkitaiturit kesytetään.

Liput Karjala-turnaukseen täältä.