torstai, 05 marraskuu 2015 21:36

Kontiola laukoi voitokkaan alun Leijonien kaudelle – ”Ihan mallikas esitys”

Kirjoittanut
Suomi juhli Lasse Kukkosen tekemää 1-1-tasoitusmaalia. Suomi juhli Lasse Kukkosen tekemää 1-1-tasoitusmaalia. Matti Nenonen

Suomen A-maajoukkue avasi kautensa torstai-iltana Helsingin Hartwall Arenassa, missä Leijonat isännöi Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjää.

Suomi sai kaudelleen voitokkaan alun, kun Leijonat kukisti Venäjän maalein 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Ottelun ratkaisuksi jäi Petri Kontiolan päätöserässä iskemä 2-1-maali.

Leijonat pelasi tilanteessa ylivoimaa, ja Kontiola iski maalinsa puolentoista minuutin pyörityksen päätteeksi.

- Vähän siinä säkää oli mukana, kun kiekko kimposi maaliin venäläispelaajan jalan kautta. Mukava oli kuitenkin saada onnistuminen maalin muodossa, ja voitto on aina kivempi kuin tappio, Kontiola tuumi.

- Vähän tässä näkyi pelaamattomuus kummallakin joukkueella, mutta se on ihan tavallista, kun kyseessä oli kauden ensimmäinen maaottelu kaikille, Kontiola jatkoi.

Venäjä sai Suomen johto-osuman jälkeen vielä muutaman tilanteen Suomen maalille, mutta Leijonien puolustus selvitti tilanteet ongelmitta.

- Ihan mallikas esitys tämä oli meiltä ja puolustimme hyvin. Nyt nähtiin hyväluonteinen Leijona-joukkue, ja voin olla tyytyväinen näkemääni, päävalmentaja Kari Jalonen kiitteli.

Kovalchuk rokotti

Avauserässä Venäjä karkasi johtoon, kun joukkueen ykköstähti Ilja Kovalchuk iski venäläisille 1-0-maalin. Tilannetta edelsi Suomen kentällisen ylipitkä vaihto, joka kostautui takaiskumaalina.

Hetki kapteeni Kovalchukin maalin jälkeen esiin astui Suomen kapteeni Lasse Kukkonen, joka täräytti lukemat tasoihin.

- Toinen erä meni kaahaamiseksi, mutta kolmannessa pelattiin taas hyvin. Puolustimme siinä vastustajan tylsäksi, päävalmentaja Jalonen tuumi.

- Minulle jäi tunne, että kaikki neljä kenttää toimivat, mutta täytyy vielä katsoa nauhalta peli. Sitten näkee sen, mitä täytyy vielä parantaa.

Suomen urakka jatkuu lauantaina, jolloin Leijonat pelaa Hartwall Arenassa Tshekkiä vastaan.

Perjantaina turnauksessa on välipäivä, mutta Hartwall Arenassa pelataan Suomen ja Ruotsin legendojen välinen ottelu, josta lisätietoa löydät täältä.