sunnuntai, 03 toukokuu 2015 20:42

Tanskan debyytti MM-tasolla 1949 yksi jääkiekkohistorian erikoisimmista - Joukkue karkasi kotiin ennen Suomi-peliä

Kirjoittanut

Suomi ja Tanska kohtasivat MM-kisoissa ensimmäisen kerran vuonna 2004. Lähellä kuitenkin oli, että maat olisivat ottaneet yhteen jo vuoden 1949 kisoissa.

Tanska esittäytyi MM-kisoissa Tukholmassa pelatussa turnauksessa vuonna 1949, mutta menestys jäi kauniisti sanottuna vaatimattomaksi. Avausottelussaan tanskalaiset kärsivät tappion Kanadalle maalein 0-47. Se on yhä MM-kisojen suurinumeroisin tappio.

Toisessa ottelussa Tanskaa vastaan asettui Itävalta. Nyt tappioluvut olivat 1-25.

Alkuotteluiden jälkeen Tanska sai passituksen alempaan jatkosarjaan pelaamaan sijoista 7-10. Sama oli kohtalo Suomen joukkueella, joka oli hävinnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Ruotsille ja Tshekkoslovakialle.

Suomi aloitti jatko-ottelut kaatamalla Norjan maalein 7-3. Se oli Suomen ensimmäinen voitto MM-kisoissa kautta aikojen. Toisessa ottelussaan Suomi jyräsi Belgian peräti 17-2.

Turnauksen päätöspelissä vastaan piti asettua Tanska, mutta toisin kävi. Tanskalaiset olivat hävinneet jatkosarjan avauspelissään Belgialle 3-8 ja siitä suivaantuneina päättäneet jättää leikin kesken. He pakkasivat tavaransa ja matkustivat kotiin. Kahdesta jäljellä olleesta ottelusta heille tuomittiin luovutusvoitot loppuluvuin 0-5.

Suomi sijoittui turnauksessa seitsemänneksi, Tanskan sijoitus oli kymmenes.

Tanska palasi MM-kisojen A-sarjaan vuonna 2003 Suomessa pelatussa turnauksessa. Heti ensimmäisessä ottelussaan se järjesti jättiyllätyksen kaatamalla USA:n 5-2.

Ns. välisarjan avauspelissä Tanska saavutti jotain vielä suurempaa. Se kohtasi Kanadan ensimmäisen kerran sitten vuoden 1949 ja ylsi 2-2-tasapeliin.

Reilussa puolessa vuosisadassa tanskalaiset olivat ottaneet Kanadan etumatkaa kiinni 47 maalin verran.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 03 toukokuu 2015 20:47

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia