lauantai, 02 toukokuu 2015 13:11

Leijonien Janne Pesonen: ”Näyttämisen halua riittää”

Kirjoittanut
Janne Pesonen teki maskia Tshekin maalilla Karjala-turnauksessa. Janne Pesonen teki maskia Tshekin maalilla Karjala-turnauksessa. Pasi Mennander

Neljä vuotta sitten Janne Pesonen kuului Suomen avainhyökkääjien joukkoon Leijonien voittaessa MM-kultaa.

Vuoden 2011 kultaisen kevään jälkeen Pesonen pelasi myös vuosien 2012 ja 2013 MM-kotikisoissa, mutta niistä mitaleita ei jäänyt taskuun.

Tappiollinen lopputulos oli myös Pesosen seurajoukkuekaudella. Suomussalmelaislähtöinen hyökkääjä pelasi puolet kaudesta Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä, ja Pesosen edustama Skellefteå jäi sarjassa toiseksi.

- Seurajoukkuepeleistä jäi sen verran paljon hampaankoloon, että näyttämisen halua riittää. Viime viikon loppupuolella tuli yhteydenotto maajoukkueen suunnalta, ja totta kai lähdin mukaan heti SHL:n ratkaisupelien jälkeen, Pesonen tuumii.

Pesonen aloitti kauden KHL:ssä Ak Bars Kazanin riveissä, ja mies esiintyi marraskuussa Karjala-turnauksessa Leijonien hyökkäyskalustossa. Sen jälkeen hän siirtyi Ruotsiin.

- Tuntuu siltä, että ammuksia jäi piippuun, ja on mukava jatkaa kautta vielä maajoukkueessa. 

Pesonen on pelannut kolmissa aikaisemmissa MM-kisoissaan yhteensä 27 ottelua tehoin 5+13=18.

 - Vuosien saatossa olen muuttunut pelaajana monipuolisemmaksi, mutta kyllähän nämä vanhat vahvuudet kuten liike ovat niitä, joita MM-joukkueeseen erityisesti tuon.

- Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mukana on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet hyvän kevään seurajoukkueissaan, SHL:ssä yli piste per peli -tahdilla esiintynyt Pesonen päättää.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia