tiistai, 11 marraskuu 2014 09:42

Harri Pesonen: ”Maajoukkueella oli iso vaikutus Eurooppaan palaamiseen”

Kirjoittanut Eemeli Kosonen
Harri Pesonen jäi Karjala-turnauksessa pelaamissaan kahdessa ottelussa tehopisteittä. Harri Pesonen jäi Karjala-turnauksessa pelaamissaan kahdessa ottelussa tehopisteittä. Pasi Mennander

Viimeiset kaksi vuotta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Harri Pesonen palasi kuluvaksi kaudeksi Eurooppaan ja sai heti himoitsemansa maajoukkuekutsun.

Pesosen kaksi edellistä kautta vierähtivät pääosin AHL-seura Albany Devilsin riveissä. Kyseessä oli miehen ensimmäinen seura Suomen ulkopuolelta. Pelaaminen vieraalla mantereella opetti JYPin kasvatille paljon niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

– Huikeat kaksi vuotta oli itselle. Nautin täysillä sinne pääsemisestä ja olen onnellinen, että sain mahdollisuuden päästä pelaamaan ja opettelemaan Pohjoisamerikkalaista kulttuuria. Reissulta jäi kaikin puolin paljon oppeja hihaan. Pelillisesti menin eniten eteenpäin nopeudessa, koska ratkaisujen tekemiseen ei ollut paljoa aikaa, niin jalat, pää sekä kädet kehittyivät.

Kuluvan kauden 26-vuotias laituri on kiekkoillut Sveitsin pääsarjassa pelaavassa Lausannen joukkueessa. Maajoukkueella oli iso vaikutus palaamiseen tutulle mantereelle.

– Yksi isoimmista syistä Eurooppaan palaamiseen on se, että maajoukkueeseen pääsemisen mahdollisuus kasvaa. Jos NHL:ssä ei pääse pelaamaan, niin farmista on aika vaikea nousta maajoukkueeseen. AHL on myös aika raaka sarja, kun matkustetaan enemmän ja pelejä on vuodessa todella paljon.

Pesonen voi olla tyytyväinen päätökseensä, sillä Leijonien tuore päävalmentaja Kari Jalonen valitsi hänet heti maajoukkueen mukaan Karjala-turnaukseen.  Mikäli keväällä käy kutsu MM-leiritykseen, niin päätöstä ei tarvitse miettiä.

– Olen aina keväisin seurannut, kun Leijonat on pelannut MM-kisoissa ja miettinyt, että siellä olisi upeaa olla joka päivä mukana. Totta kai se on unelma, että pääsisi joskus itsekin taistelemaan maailmanmestaruudesta. Se on tosin vielä vähän kaukainen juttu, joten nyt pitää keskittyä näihin kauden aikana oleviin peleihin. Uskon kyllä, että jos pelaan hyvin, niin minulla on mahdollisuudet päästä kevään leiritykseen mukaan.