sunnuntai, 09 marraskuu 2014 19:25

Ilari Filppula: ”Yritys oli tänään kova”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Ilari Filppula. Ilari Filppula. Pasi Mennandewr

Tre Kronor kukisti Leijonat puhtaasti maalein 3-0. Luganoa edustava sentteri Ilari Filppula oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

Kyllä mä väitän, että yritystä oli enemmän kuin eilen, mutta maalit vain jäi puuttumaan ja se teki pelistä ehkä hieman väkinäisen näköistä, analysoi Filppula ottelua.

Kokonaisuutena turnaus oli Filppulan mielestä positiivinen kokemus ja joukkue pääsi käsiksi hyvin uuden valmennusjohdon pelisysteemiin.

- Hallittiin kenttätapahtumia mun mielestä jokaisessa ottelussa – lukuun ottamatta sitä Venäjä-pelin ekaa kymppiä. Jäällä tuntui siltä, että oltiin otteluissa se aktiivisempi joukkue.

Maajoukkuetehtävät ovat aina kunnia-asia EVU-kasvatille ja ne tuo itseluottamusta.

- Kutsu Leijoniin on aina hieno asia ja näyttää sen, että oma tekeminen johtaa hyviin asioihin. Tällaisesta turnauksesta saa paljon irti, miettii Filppula.

Kauaa ei turnauksen jälkeen ehdi levätä vaan Sveitsin liigan ottelut jatkuvat jo tulevana tiistaina, jolloin Filppulakin luistelee seuraavan kerran jäälle taistelemaan sarjapisteistä. On yksi asia, joka miellyttää leijonahyökkääjää erityisesti tällaisen lyhyen turnausreissun päätteeksi.

- On siellä Luganossa ainakin lämpimämpi – saa vanhat nivelet lämpöä, päättää Filppula nauraen.