lauantai, 24 toukokuu 2014 21:17

Otteluraportti: Rinteen nollapeli ja Lehterän maalit siivittivät Leijonat MM-finaaliin - "On hienoa haastaa Venäjä"

Kirjoittanut
Ohittamaton Pekka Rinne! Ohittamaton Pekka Rinne! Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Suomi voitti Tshekin maalein 3-0 lauantaina Minskissä pelatussa MM-kisojen välieräottelussa. Eräluvut olivat 1-0, 1-0, 1-0. Suomen maalit merkittiin Jori Lehterälle (2) ja Jarkko Immoselle. Pekka Rinne varmisti nollapelinsä 20 torjunnallaan.

Ottelun avauserä oli Leijonien parhaimpia tässä turnauksessa - jos ei jopa paras. Leijonien luistin liikkui ja peli oli sinipaitaisten hallussa kaukalon molemmissa päädyissä.

Tshekiltä odotettiin vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta Suomi eliminoi ne taitavasti keskialueella. Avauserän maalipaikat menivät Suomelle peräti 8-1.

Ottelun avausmaali oli suorastaan upea. Tuukka Mäntylän ja Juuso Hietasen syötöt löysivät Jori Lehterän, joka runnoi voimakkaasti Tshekin maalille ja nosti kiekon ylös Alexander Salakin vartioimaan maaliin ajassa 8.57. Torstain puolivälierässä kaikki kolme Leijonien maalia syötöillään pohjustanut Lehterä osoitti jälleen olevansa hurjassa iskussa.

- Maalinälkää on kyllä. Joku suonenveto tuli, Lehterä muisteli maaliaan persoonalliseen tapaansa MTV Totalin erätaukohaastattelussa.
 

Jori Lehterä esitti illan upeimmat tuuletukset 1-0-maalinsa jälkeen.
 

Immosen oivalluksella 2-0-johtoon

Heti toisen erän alussa Petri Kontiola joutui jäähylle poikittaisesta mailasta. Suomi kuitenkin selvitti alivoiman hyvin.

Tshekki paransi karvaustaan toisen erän alkupuolella ja peli alkoi pyöriä Suomen kenttäpäädyssä. Pekka Rinne oli kuitenkin maalillaan erinomainen.

Hieman ennen erän puoliväliä Olli Palola sai hieman heppoisin perustein jäähyn. Tshekin maestro Jaromir Jagr pyöritti näyttävästi ylivoimaa, mutta Rinne kesti.

Erän puolivälissä Suomi pääsi ylivoimalle ja tulosta tuli heti. Kontiola siirsi kiekon maalin kulmalle Jarkko Immoselle, joka kiepautti kiekon längistä ohi Salakin.

Ajassa 31.02 syntynyt 2-0-maali oli myös erän käännekohta. Viimeinen kymppi pelattiin paljon tasaisemmin kuin erän alkupuoli.

Tommi Huhtalalla oli erän loppupuolella erinomainen maalipaikka. Hän kiepautti kiekon maalinedustalta kohti Salakin maalia, mutta tshekkivahti venytti juuri ja juuri patjansa eteen. Myös Lehterä pääsi yrittämään erän viimeisellä minuutilla, mutta Salakin patja ehti jälleen eteen.

Lehterän toinen sinetöi voiton

Kolmas erä oli jännitysnäytelmä, jonka ohjaajana Leijonat oli. Erän vanhetessa Tshekin turhautuminen tuli pintaan, parhaimpana osoituksena Jaromir Jagrin riehaantuminen jäähypenkillä vähän ennen erän puoliväliä.

Tshekki otti maalivahti Salakin maalilta, kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia. Tshekin yritykset jäivät kuitenkin hampaattomiksi.

Loppuluvut iski Jori Lehterä, joka siirsi kiekon tyhjään maaliin ajassa 59.49.

- Me pelattiin tänään turnauksen paras peli. On hienoa haastaa Venäjä, päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi MTV Totalin haastattelussa pelin jälkeen.

Suomi kohtaa Venäjän MM-finaalissa sunnuntaina kello 21:00 alkaen.

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 24 toukokuu 2014 21:22

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia