Tulosta tämä sivu
maanantai, 19 toukokuu 2014 20:29

Otteluraportti: Suomi otti pakkovoiton Kazakstanista - Seuraavaksi odotellaan

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta
Suomen Iiro Pakarinen totesi kiekon ylittäneen maaliviivan maanantain ottelussa Kazakstania vastaan. Maalia vartioi Alexei Ivanov. Suomen Iiro Pakarinen totesi kiekon ylittäneen maaliviivan maanantain ottelussa Kazakstania vastaan. Maalia vartioi Alexei Ivanov. Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Panokset illan otteluun olivat selvät. Suomelta vaadittiin voittoa Kazakstanista, eikä sekään välttämättä riittäisi. Hieman paremmin onnistunut maalinteko ja Pekka Rinteen torjunnat avittivat Suomen 4-3-voittoon.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 07.53 hienon ylivoimakuvion päätteeksi. Leo Komarov syötti Jori Lehterälle, joka löysi upeasti poikittaissyötöllä Olli Palolan ja hän sai laukoa kiekon lähes tyhjään maaliin. Kazakstan tuli ensimmäisessä erässä vielä tasoihin ja ohi. Yevgeni Rymarevin ja Fyodor Polishchukin maalit muutaman minuutin sisään erän puolivälin jälkeen olivat jo viemässä Kazakstania johdossa erätauolle. Erän viimeisellä minuutilla Jere Karalahti syötti ja viime pelissä maalinteon kanssa tuskaillut Jori Lehterä löi kiekon maaliin.

Toisessa erässä Suomi otti kolme kahden minuutin rangaistusta, mutta iski silti itse maalit. Suomi teki ensimmäisen maalinsa erässä ainoalla ylivoimallaan. Olli Jokinen sai syötön Tuukka Mäntylän sekä Petri Kontiolan kautta b-pisteen kaarella ja laukoi kiekon onnekkaasti kazakstanilaispelaajan kasvojen kautta maaliin. Suomi onnistui tekemään myös toisen erän loppuun niin sanotun pukukoppimaalin. Erää oli jäljellä kolme sekuntia, kun Suomi pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Jarkko Immonen laukoi Suomen 4-2 johtoon. Maaliin syöttöpisteet merkkauttivat pirteästi loukkaantumisen jälkeen esiintynyt Pekka Jormakka sekä Olli Jokinen.

Ottelussa yhteensä seitsemän kahden minuutin rangaistusta ottanut Suomi oli kolmannessa erässä välillä hätää kärsimässä. Kazakstan tuli kovaa päälle ja oli ihme, etteivät he saaneet kiekkoa useammin kuin kerran Suomen maaliin päätöserässä. Ottelua oli jäljellä noin puoli minuuttia ja Kazakstan pelasi kuudella neljää vastaan. Konstantin Romanov pääsi laukomaan useaan otteeseen Pekka Rinnettä kohti, mutta viimeistä Rinne ei enää pystynyt pelastamaan. Suomi kesti vielä ottelun lopun rynnistyksen ja sai ottelusta arvokkaat kolme pistettä.

Suomen tehtävä on tästä eteenpäin vain odottaa. Tämän ja huomisen illan aikana selviää pääseekö Leijonat puolivälieriin vai onko edessä kotimatka.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 19 toukokuu 2014 21:11