sunnuntai, 18 toukokuu 2014 20:10

Otteluraportti: USA 3-1-voittoon - "Maalinteon pitää alkaa onnistumaan"

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta
Tommi Kivistö (vas.) ja Olli Jokinen totisina USA-pelin päätyttyä Tommi Kivistö (vas.) ja Olli Jokinen totisina USA-pelin päätyttyä Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

USA otti 3-1-voiton Suomesta tiukassa sunnuntai-iltapäivän taistossa.

Suomi sai otteluun karmeimman mahdollisen alun, kun USA siirtyi johtoon jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Seth Jonesin lyömä rännikiekko otti kulmasta ihmeellisen pompun suoraan Suomen maalin eteen, johon säntäsi ensimmäisen Brock Nelson ja löi kiekon tyhjään maaliin. Pekka Rinne oli tilanteessa lähtenyt vastaanottamaan rännikiekkoa maalin taakse. Suomelle tarjottiin erässä myös ylivoimaa viidellä kolmea vastaan, mutta sitä ei onnistuttu käytämään.

Toisen erän aikana Suomi pääsi otteluun jo paremmin mukaan, mutta vetoja ei saatu maalille asti tai ne menivät ohi. Alivoimapeli toimi Suomella hyvin, vaikka se ottikin kolme rangaistusta toisessa erässä. Maaleja ei erässä nähty.

Viimeiseen erään Suomi sai hyvää painetta ja Yhdysvaltojen maalivahti Tim Thomas pomputteli kiekkoja muutamaan otteeseen. Kesken Suomen hyvän painostuksen Yhdysvallat pääsi kuin varkain vastahyökkäykseen ja peli oli 2-0. Seth Jones syötti kiekon täyteen vauhtiin Tyler Johnsonille, jonka tarkka rannelaukaus upposi Suomen maalin yläkulmaan. Maaliin sai syöttöpisteen myös Craig Smith.

 Ajassa 56.46 Suomi onnistui kavennuksessaan. Petri Kontiolan ja Juuso Hietasen syöttöjen kautta kiekko viivaan Tuukka Mäntylälle, jonka syöttöyritys takatolpalle muutti suuntaa yhdysvaltalaispuolustajan mailasta ja kimposi maaliin. Suomen kirin lopetti kuitenkin Yhdysvaltalaisista jälleen Tyler Johnson joka löi kiekon puolesta kentästä tyhjään maaliin.

Suomen puolustaja Tommi Kivistö kuvaili ottelua tasaiseksi.

-Tiukkaa vääntöä oli, kaveri teki paikoista ja me ei taas sitten saatu paikoista sisään, Kivistö sanoo.

Suomen seuraava ottelu on jo huomenna Kazakhstania vastaan.

- Maalinteon pitää alkaa onnistumaan, Kivistö lopettaa.          

Suomi pelaa alkulohkon päätöspelinsä maanantaina kello 16:45 alkaen. Minsk Arenalla vastaan asettuu silloin Kazakstan.        

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 18 toukokuu 2014 22:55

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia