keskiviikko, 07 toukokuu 2014 14:06

Leijonien kuopus Juuse Saros - ”Hyviä asioita voi tapahtua, kun ei liikaa mieti”

Kirjoittanut Veera Manninen
Juuse Saros on debytoinut Leijonien maalilla tänä keväänä. Juuse Saros on debytoinut Leijonien maalilla tänä keväänä. Jukka Salminen.

Juuse Saroksen kausi on ollut tähän asti onnistunut. Sarokselta nähtiin läpimurto Liigaan HPK:n veräjänvartijana ja vuoden alussa mies torjui Nuoret Leijonat MM-kultaan. Nyt nuorukainen on lunastanut paikkansa Minskiin lähtevässä MM-kisajoukkueessa. 

- Ei sitä tietenkään ennen kautta tullut hirveästi mietittyä, että tämmöinen kausi olisi, mutta jos voisi sanoa, että yleensä se menee sillä tavalla, kun ei hirveästi mieti, niin saattaa hyviä asioita tapahtua.

- Vaikea sanoa yksittäistä juttua, että mikä tässä kaudessa on ollut niin erityistä. Kai se tulee sieltä aikaisemmilta vuosilta, kun monta vuotta on tehty sen eteen töitä, että mennään koko ajan askeleita eteenpäin uralla. Nyt ollaan sitten tähän asti päästy.

Leijonien mukana Saros on ollut vasta vähän aikaa. 19-vuotiaan hämeenlinnalaisen A-maajoukkuedebyytti nähtiin huhtikuussa.

- Tästä lyhyestä ajasta voi sanoa, että verrattuna aiempaan Leijonissa odotetaan jo enemmän, että hommat hoituu omatoimisesti. Täällä ei samalla tavalla vahdita, että mitä kukin tekee.

- Mutta ei tämä oikeastaan ole sen ihmeellisempää kuin normaali jääkiekko. Vähän enemmän tietenkin vauhtia ja pelaajat taitavampia, mutta samaa jääkiekkoa tämä kuitenkin on, Saros arvioi.

Nyt Saroksella on tilaisuus taistella Leijonien puolesta Valko-Venäjällä. Mutta mikä on miehen ensimmäinen Leijona-muisto? 

- Ensimmäisenä varmaan tulee mieleen vuoden 2006 olympialaiset ja karvas finaalitappio Ruotsille, se oli kova paikka 11-vuotiaalle, mies naurahtaa.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 07 toukokuu 2014 14:11

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia