maanantai, 09 joulukuu 2013 12:34

Venäjälle valituissa Leijonissa mukana seitsemän 90-luvulla syntynyttä

Kirjoittanut
Venäjälle valituissa Leijonissa mukana seitsemän 90-luvulla syntynyttä Jukka Raittila

The Channel One Cupiin valittu Leijonajoukkue on Karjala-turnausta kokemattomampi porukka. Tämä käy ilmi sekä pelaajien syntymäajoista että pelatuista A-maaotteluista.

Karjala-turnaukseen valitussa joukkueessa oli mukana peräti seitsemän yli sadan A-maaottelun miestä Niklas HagmaninJarkko ImmosenJere Karalahden, Lasse KukkosenTuukka MäntylänMika Pyörälän ja Ossi Väänäsen valintojen myötä. Joukkueeseen nimetyllä, mutta loukkaantumisen takia pois jääneellä Petteri Nummelinillakin on vyöllään 255 ottelua miesten maajoukkuetasolla. The Channel One Cupiin nimetyssä maajoukkueessa yli sadan ottelun miehiä on vain kaksi: Karalahti ja Nummelin. Vähiten maaotteluita on debytantti Olli Palolalla.

Vaikka muun muassa edelleen huipputasolla pelaavat Nummelin ja Teemu Selänne ovat todistaneet, että ikä on vain numero, on Leijonien kolmanteen Euro Hockey Tourin turnaukseen valittu ryhmä iänkin puolesta kokemattomampi. Venäjälle matkaa seitsemän 1990-luvulla syntynyttä, kun Karjala-turnauksessa näitä pelureita oli vain yksi: toisessa peräkkäisessä turnaksessaan pelaava Teemu Hartikainen. Joukkueen kuopus on torstain Tshekki-ottelussa mukana oleva Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen, joka täytti lokakuun lopussa 20 vuotta. Joukkueen vanhimmat löytyvät niin ikään puolustuspäästä: Jere Karalahti on syntynyt vuonna 1975 ja joukkueen nestori, ikinuori Petteri Nummelin vuonna 1972.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia