keskiviikko, 26 kesäkuu 2013 01:13

Stanley Cup -mestarin riveihin siirtyvä Antti Raanta: "Kiva haastaa mestarimaalivahti" - Video

Kirjoittanut Jukka Salminen
Antti Raanta. Antti Raanta.

Porin Ässät viime kaudella Suomen mestariksi torjunut Antti Raanta suuntaa ensi kaudeksi NHL:ään. Edessä on totuttautuminen uuteen kulttuuriin ja työympäristöön.

Raanta ei ollut tulevan työnantajansa Chicago Blackhawksin edesottamuksia NHL:n finaaleissa liiemmin seurannut.
- Oikeastaan yhtään peliä en katsonut kokonaan, pelkästään koosteina. Tietenkin tänään kun lähti niin aikaisin, niin ehti katsomaan viimeisen erän, Raanta kertoo Leijonien olympiaehdokkaiden kokoontumisessa vain tunteja sen jälkeen kun Chicago oli voittanut Stanley Cupin.

Kevään MM-kisoissa Leijonien ykkösvahtina kiekkoja torjunut Raanta lähtee tulevalla kaudella haastamaan Chicagon Corey Crawfordia.
- Kiva lähteä haastamaan mestarimaalivahtia. Itse voitin Porissa mestaruuden niin voi mennä sanomaan, että kyllä minäkin jotain olen voittanut, Raanta virnistää.

Suomalaisveskarilla on edessään totuttautuminen Pohjois-Amerikan tiiviiseen pelirytmiin ja pienempään kaukaloon.
- Työntekoon, pitkiin viikkoihin ja pelimatkoihin, paljon pelejä lyhyessä ajassa, Raanta luettelee asioita mihin joutuu tulevalla kaudella tottumaan.
- Siihen pitää vain valmistautua ja yrittää tehdä joka ilta parhaansa, ja vielä vähän sitäkin paremmin.

Pelillisten asioiden lisäksi Raannan pitää tottua siihen, ettei suomea puhuvia pelikavereita kopista enää löydy.
- Englantia pitää vääntää koko ajan, niin siitäkin voi tulla sellainen shokki alkuun kun on tottunut höpöttämään suomeksi sen minkä kerkeää.

- Ei sitä vieläkään ymmärrä, että sinne on lähdössä. Sitten kun siellä on ollut ensimmäiset pari päivää niin alkaa käsittämään, mitkä tulee olemaan ne suurimmat haasteet, Raanta päättää.
 

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia