keskiviikko, 30 huhtikuu 2014 11:35

Leijonien mietteet Suomi-Venäjä -ottelun aattona

Kirjoittanut Heidi Hautamäki
Kaksi kultamitalia kauden aikana voittanut Ville Pokka on yksi niistä pelaajista, joita torstain Suomi-Venäjä -ottelussa kannattaa seurata. Kaksi kultamitalia kauden aikana voittanut Ville Pokka on yksi niistä pelaajista, joita torstain Suomi-Venäjä -ottelussa kannattaa seurata.

Huomenna starttaa kauden viimeinen Euro Hockey Tour, Leijonat kohtaa Hartwall Arenan jäällä kivikovan Venäjän. Minskin MM-kisojen kenraaliharjoituksena toimiva Ruotsin EHT-turnaus on monelle pelaajalle näytönpaikka - lue alta pelaajien mietteitä turnauksesta ja siitä, keitä Leijonia kannattaa erityisesti seurata torstain ottelussa sekä koko turnauksen aikana.

 

- Turnauksessa kannattaa seurata heitä, jotka ovat tänä keväänä pelanneet finaaleissa. Nyt nähdään mihin kultainen kosketus riittää esimerkiksi tuoreilla Suomen mestareilla Ville Pokalla ja Atte Ohtamaalla, hyökkääjä Tomi Sallinen vinkkaa.

Leijonakonkarit näkevät, että nimenomaan nuorilta pelaajilta on odotettavissa mielenkiintoisia otteita. Luvassa on kova taistelu MM-kisapaikoista.

- Maalivahtiosasto on ainakin seuraamisen arvoista. Nuorten ja lupaavien tähtipelaajien otteita on myös ilo seurata, Leijonien vakiokalustoon kuuluva Jarkko Immonen kehoitti.

- Jormakan Pekka ja Karalahden Jere tulevat loistamaan jäällä, Sotshin olympialaisten pronssimitalisti Jori Lehterä heitti.

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund kiitteli tiistain mediatilaisuudessa joukkuetta hyvin hitsautuneeksi. Leijonien peli-ilme on ollut aktiivinen ja yhtenäinen. Samaa mieltä ovat myös itse pelaajat.

- Meillä on monta hyvää pelaajaa. On paha mennä valitsemaan yhtä hyvää, joten kaikkien jätkien otteita kannattaa seurata, puolustaja Oskari Korpikari tuumasi.

- Kaikki pelaajat ovat jännän paikan äärellä. Kaikilla meistä on kovat panokset ja odotukset. Tämä turnaus on hyvä välietappi kohti MM-kisoja, Tuukka Mäntylä lisäsi.

Venäjän maajoukkueessa on EHT-turnauksessa mukana kuusi NHL-pelaaja, joista suurimpana tähtenä loistaa NHL:n maalipörssin kuningas Aleksandr Ovetshkin.

Leijonien avauspelistä on lupa odottaa kiihkeää kamppailua.

- Jännä nähdä, että miten Venäjän kokoonpano toimii. Uusi valmentaja ja kovia miehiä kentällä. Katsotaan mitä tuleman pitää, Jere Karalahti mietti.

- Tullaan näkemään vaikea peli. Venäjän joukkueessa on mielenkiintoisia jätkiä mukana, mutta niin on meilläkin, maalitaituri Petri Kontiola lisäsi.

Torstaina klo 16 alkavan kotipelin jälkeen Leijonien EHT-turnaus jatkuu Tukholmassa, jossa Suomi saa viikonloppuna vastaansa Ruotsin ja Tshekin. Pelit pelataan Globenissa.
 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia