maanantai, 20 toukokuu 2013 01:57

Ruotsin Fredrik Pettersson: "En aio nukkua kolmeen päivään"

Kirjoittanut Riikka Hoppu
Fredrik Pettersson. Fredrik Pettersson. Jarkko S. Laitinen

Hyökkääjä Fredrik Petterssonin mielestä maailmanmestaruuden voittaminen on ainutlaatuinen kokemus. - Tämä voitto on minun suurin saavutukseni. En ole voittanut Ruotsin mestaruutta, en NHL:ää enkä KHL:ää. MM-voitto kotona on upeaa ja uskomatonta.

- Upeata on ollut myös saada pelata mahtavien miesten kanssa. Koko joukkue on täynnä hyviä tyyppejä, jotka ovat taistelleet läpi turnauksen. Meillä oli vaikeuksia alussa, kun emme pärjänneet niin hyvin kuin toivoimme.

- Jos vertaan viime vuoteen, vaikka itse en pelannutkaan kuin 35 sekuntia murtuneen käden takia, niin jos aloittaa hyvin on vaikea parantaa. Meillä oli viime vuonna hyvä joukkue, mutta emme päässeet kuin puolivälieriin ja sitten yhtäkkiä olimmekin ulkona. Nyt aloitimme häviöllä ja siitä oli helppo parantaa, kehittyä sekä vahvistua otteluiden myötä. Kultaottelussa Sveitsi aloitti maalilla, mutta se vain lisäsi joukkueemme nälkää.

- Olin erittäin pettynyt, kun en pelannut ensimmäisessä pelissä ja sen jälkeenkin olen saanut pelata mielestäni liian vähän. Helmikuusta asti minulle on luvattu peliaikaa, mutta valmentaja valitsee joukkueen ja jos et ole valittu pelaaja niin et ole.

- Kaiken kaikkiaan MM-kisat ovat olleet paremmat kuin luulin, saimme kultaa ja minä sain seitsemän pistettä, joten olen onnellinen siitä. Vielä onnellisempi olen joukkueestamme, miehistä jotka tekivät töitä kovaa ja pitkään.

- Nyt juhlimaan! Näistä juhlista tulee isoimmat kuin koskaan enkä aio mennä nukkumaan kolmeen päivään. Olemme tämän ansainneet!

Tukholmasta, Riikka Hoppu

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia