maanantai, 20 toukokuu 2013 01:40

Jhonas Enroth johdatti Ruotsin riemukulkua - "Sveitsi ei pysynyt kyydissämme"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Jhonas Enroth. Jhonas Enroth. Jarkko S. Laitinen

Ruotsissa epäiltiin Jhonas Enrothin kykyjä turhaan. Läpi pudotuspelien upeasti pelannut maalivahti johdatti joukkueensa lopulta suvereeniin maailmanmestaruuteen.

Jhonas Enrothin turnaus oli täydellinen. Joukkueen menestyksen lisäksi hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi sekä turnauksen tähdistöön.
- On tietysti upea tunne tulla valituksi parhaaksi. Mutta en minä sitä ajattele lainkaan juuri nyt. Voitimme joukkueena maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä. Se on mahtavaa, Enroth kuittasi.

Keltasiniset pelasivat kypsän ottelun. Enrothin mukaan joukkueella olikin selvät sävelet alusta saakka.
- Meillä oli hyvä suunnitelma tähän peliin. Olimme kärsivällisiä, emmekä panikoineet ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen kun Sveitsi pelasi vahvasti. Luulen, että Sveitsiltä loppui energia kesken, eivätkä he vain pysyneet meidän kyydissämme.

Sveitsin nopeasta johtomaalista huolimatta Enroth pystyi keskittymään läpi ottelun. Hän piti vain perustehtävänsä mielessään.
- Minun tehtäväni ei ole pysäyttää jokaista laukausta. Minun tehtäväni on pysäyttää aina seuraava laukaus. Sitä hoin itselleni Sveitsin maalin jälkeen, ja siinä myös onnistuin, sankarivahti hymyili.

Ruotsalaislehdistö julkaisi ennen pudotuspelien alkua aukeaman kokoisen kuvan Enrothista. Kuvatekstin mukaan hän kannattelisi koko Ruotsin toivoa harteillaan. Mies itse ei ollut asiasta milläänsäkään.
- On iso kunnia olla niin merkittävässä asemassa. Mutta koko joukkue pelasi erittäin hyvin tänään. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana minua koeteltiin, mutta sen jälkeen pystyin pelaamaan hyvin tasaisesti loput ottelusta.

Tukholmasta, Jarkko S: Laitinen

 

 

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 20 toukokuu 2013 02:03

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia