maanantai, 20 toukokuu 2013 01:12

Henrik Sedin: "Tämä voitto menee suoraan olympiavoiton rinnalle"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Henrik Sedin. Henrik Sedin. Jarkko S. Laitinen

Ruotsin ratkaisijoina häärivät tuttuun tapaan Sedinin kaksoset. Loppuottelussa suuremman roolin nappasi tällä kertaa turnauksen tähdistöön valittu Henrik. Hän tahditti Sveitsin kaatoa kahdella maalilla ja yhdellä syötöllä. Loppulukemat Ruotsille 5-1.

Henrik Sedin ei turhaan peitellyt tyytyväisyyttään voittoisan loppuottelun jälkeen.
- On uskomaton tunne voittaa mestaruus kotimaassa omien fanien edessä. Ei tällaista usein tapahdu.

Stanley Cup lienee ammattilaiskiekkoilun vaikeimmin voitettava palkinto. Sedin ei kuitenkaan intoutunut vertailemaan voittojen arvoa keskenään.
- En halua verrata tätä voittoa NHL:ään. Mutta maajoukkueessa tämä saavutus nousee sinne olympiavoiton rinnalle, Sedin yllätti kuulijansa.

Ruotsin lehdistö antoi Sedineille välittömästi pelastajan roolin, kun kaksoset laskeutuivat maan kamaralle. Henrik Sedin myönsi saaneensa ison roolin veljensä Danielin kanssa, mutta muistutti jääkiekon olevan joukkuepeliä.
- Mielestäni tässä joukkueessa oli voittamiseen tarvittavat ainekset alusta saakka. Joukkue on koko ajan tehnyt kovasti töitä, ja me Danielin kanssa toimme hieman apuja ylivoimaan. Lisäksi fanit auttoivat meitä todella paljon, ja onnistuimme lopulta voittamaan.

Loppulukemat repesivät pelin kulkuun nähden kenties turhankin suuriksi. Sedin eritteli peliä rauhalliseen tyyliinsä, ja muistutti ettei ottelu ollut Ruotsin paraatimarssia.
- Tämä oli tiukka peli, ja olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Me olimme onnekkaita, kun saimme nopeasti heidän avausmaalinsa jälkeen tasoituksen. Kolmannen maalimme jälkeen penkki oli hyvin rauhallinen, Henrik kertasi ottelun ratkaisuvaiheita.

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

 

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 20 toukokuu 2013 01:33

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia