sunnuntai, 19 toukokuu 2013 22:22

"Toivottavasti pronssi nostaa MM-turnauksen arvostusta USA:ssa"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
TJ Oshie. TJ Oshie. Riikka Hoppu.

Pronssin saavuttaminen merkitsee paljon koko USA:n kiekkoilulle. Mitalien voittaminen on paras tapa nostaa MM-turnauksen arvoa Pohjois-Amerikassa.

Pronssiottelussa USA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu TJ Oshie osasi arvostaa MM-mitaliaan. 
- Tämä on iso mitali koko USA:n jääkiekkoilulle. Totta kai kotona NHL:ssä tavoitteemme on aina voittaa Stanley Cup, mutta kultamitali täältä on toinen tavoite. Toivottavasti tämä pronssi nostaa MM-turnauksen arvoa ja näkyvyyttä USA:ssa.

Myös henkilökohtaisella tasolla Oshie oli vilpittömän onnellinen kaulassaan roikkuvasta mitalista.
- Tämä on neljäs kertani maajoukkueen mukana, ja ensimmäinen mitalini. Joten tuntuu todella hyvältä. Tietysti taistelimme kullasta, mutta ei sen menettäminen himennä yhtään tämän mitalin arvoa, St Louis Bluesin paidassa palkkansa ansaitseva Oshie hehkutti.

USA:lla oli turvallinen johto ottelussa, mutta sitten Lauri Korpikoski upotti kaksi osumaa ja taistelu oli jälleen avoin.
- Me taisimme hieman herpaantua kolmannessa erässä. Suomella on kova joukkue, ja he hyödynsivät sen välittömästi. Maalivahtimme (John Gibson) pelasi erinomaisesti, ja hän pelasti meidät ottelussa monta kertaa. Voittolaukauskilpailussa onnistuimme sitten tekemään pari maalia ja voitimme ottelun, Oshie kertasi pelin kulkua.

MM-kisat ovat oiva näytönpaikka ensi vuoden olympialaisista unelmoiville pelaajille.
- Kaikki haluavat pelata olympialaisissa. Uskon, että kaikki jotka täällä pelasivat osoittivat halunsa pelata maamme puolesta. Toivottavasti tästä keikasta on apua, ja pääsen olympiajoukkueeseen, Oshie asetti ensi kauden tavoitteekseen.

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

 

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 19 toukokuu 2013 22:39

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia