perjantai, 17 toukokuu 2013 01:22

Stephane Robidas: "On tämä kova paikka"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Stephane Robidas. Stephane Robidas. Jarkko S. Laitinen

Kanadan vanhin pelaaja Stephane Robidas oli murtunut mies tappion jälkeen. Kanadan taival MM-turnauksessa päättyi kolmatta kertaa peräkkäin ennen mitalipelejä. Tällä kertaa Ruotsi oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

Ryhdikkäästi, mutta allapäin median eteen astunut Stephane Robidas nieleskeli pettymystään voittolaukauskilailussa tulleen tappion jälkeen.
- On tämä kova paikka. Johdimme peliä kolmanteen erään mennessä, ja sitten päästimme alivoimalla kaksi maalia. Nousimme kuitenkin vielä tasoihin, ja peli oli erittäin tiukka.

Kymmenen minuutin jatkoaika tarjosi useita ratkaisun paikkoja niin Kanadalle kuin Ruotsillekin. Maalia ei kuitenkaan syntynyt. Voittolaukauskilpailu ei saanut kehuja Robidakselta.
- Jatkoajalla oli muutamia paikkoja. Tilanteita syntyy kun pelataan isolla jäällä neljällä neljää vastaan. Sitten mentiin kuitenkin voittolaukauskilpailuun, ja se on aina kolikonheittoa.

Kanadalla oli paikkansa ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla. Ruotsi hyödynsi kuitenkin ratkaisupaikkansa paremmin, eikä selittelyille jäänyt sijaa.
- He tekivät kaksi maalia ylivoimalla, ja meillä oli viiden minuutin ylivoima. Ehkä peli olisi ollut erilainen jos olisimme tehneet pari maalia sen ylivoiman aikana. Mutta jossittelu on turhaa, emme voi palata ajassa taaksepäin.

Yleisöä kohauttaneeseen Alexander Edlerin ulosajoon Robidas ei halunnut ottaa kantaa.
- Me menetimme kapteenimme Eric Staalin. Hän on huikea pelaaja, ja pystyisi tekemään sen ratkaisevan eron hyväksemme ottelussa, joten menetyksemme oli iso. Mutta sellaista jääkiekko on.

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

Viimeksi muutettu perjantai, 17 toukokuu 2013 15:14

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia