torstai, 16 toukokuu 2013 21:38

Leijona-kapteeni Lasse Kukkonen toisen erän jälkeen: "Pysytään vain rauhallisina"

Kirjoittanut Jari Mether
Lasse Kukkonen valaa joukkueeseensa rauhallisuutta Lasse Kukkonen valaa joukkueeseensa rauhallisuutta Matti Nenonen

Tänään oli sitten tosi kyseessä. Suomi pelasi pääsystä MM-kisojen mitalipeleihin. Oli helppo ennustaa, ettei pelistä tule helppoa. Etukäteiskaavailuissa Suomen mahdollisuuksia näissä kisoissahan ei pidetty kovin suurina, mutta mitä pidemmälle kisat ovat edenneet sitä harvemmiksi ovat käyneet puheet "välivuoden kisoista" tai "Jukka Jalosen viimeisistä kisoista."

Menestyshullu Suomen kansa on taas herännyt.

Kun kiekko putosi jäähän, Suomi oli valmis, sen näki kaikesta. Luistin ja kiekko liikkuivat, kaksinkamppailut vietiin. Suomi oli liekeissä ja Slovakia jäi telineisiin. Ei mennyt kuin 1.31, kun Ossi Väänänen herätti joukkkueen ja katsojat 1-0 maalilla. Eikä Petri Kontiolaa näköjään pidättele enää mikään, kaksi nyyttiä ensimmäiseen erään on kova suoritus. Tällä menolla Kontiola voittaa pistepörssin mennen tullen.

Toinen erä olikin sitten painajaista. 3-0 -johto on vaarallinen tilanne, hyvänolon tunne pyrkii puseroon ja ote voi kirvota. Slovakia jauhoi, myllytti ja maalasi. Välillä Suomi oli aika laila köysissä ja erä slovakeille 0-2. Kaikki oli auki.

- Toisessa erässä passivoiduttiin ja toisaalta vastustaja alkoi ottaa isompaa riskiä. Meillä ajatus hieman karkaili ja vastustaja pääsi iskemään, totesi Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen.

- Sanoin pelaajille toisen erän jälkeen kopissa, että pysytään vain rauhallisina ja tehdään samoja asioita kuin tähänkin asti. Oli tärkeätä, että vielä 3-3 tilanteessakin pysyttiin rauhallisina.

Kolmannessa erässä taisteltiin ja Suomi jatkoi pelaamista kaikilla neljällä ketjulla, mikä kertoo joukkueen leveydestä. Moni valmentaja  olisi kaventanut ketjujen peluuttamista, mutta ei Jalonen.

- Joukkue on vahva myös henkisesti. Loppupeleissä ei ole väliä, miten voitetaan, kunhan voitetaan, totesi puolestaan Mikael Granlund pelin jälkeen.

- Jalonen korosti meille toisella erätauolla, että pitää pelata rohkeasti eikä antaa avaimia vastustajille.

Suomi siirtää nyt ajatuksensa mitalipeleihin henkisesti vahvana ja iskykykyisenä. Vastaan asettuu joko Ruotsi tai Kanada.

Mikael Granlundin sanoin:

- On ihan sama, kumpi tulee vastaan.

Leijonat olivat Helsingissä hyviä, ajoittain loistavia. Nyt kohti Tukholmaa!

 

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 17 toukokuu 2013 09:51

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia