torstai, 16 toukokuu 2013 19:10

Sveitsi voitti kaikkien aikojen ottelunsa

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Sveitsi voitti kaikkien aikojen ottelunsa Jarkko S. Laitinen

Roman Josi pommitti Sveitsin voittoon maan kenties kaikkien aikojen tärkeimmässä ottelussa. Välieräpaikka muuttui todeksi Tshekin kustannuksella huikeiden vaiheiden jälkeen lukemin 2-1.

Voittomaalin laukonut Roman Josi tiesi tekonsa merkityksen.

- Tämä oli yksi kaikkien aikojen tärkeimmistä otteluista sveitsiläiselle jääkiekolle. Olemme hyvin hyvin onnellisia, koska voitimme ottelun.

Osumaansa tunteella juhlinut Josi ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun jälkeenkään.

- Tunsin maalini jälkeen vain onnellisuutta. Olin myös onnekas, sillä laukaukseni muutti suuntaa Tshekki-hyökkääjän mailasta ja meni maalivahdin jalkojen välistä sisään, Josi kertasi voittomaalia.

Sveitsi on tällä hetkellä turnauksen kuumin joukkue. Hyvin sujunut turnaus on yllättänyt pelaajatkin.

- Emme itsekään odottaneet pelaavamme ensimmäisiä otteluita niin hyvin. Päätavoitteemme turnaukseen oli puolivälieräpaikan saavuttaminen.

- Tiesimme, että meillä on hyvä joukkue ja uskoimme tavoitteeseemme. Pääsy neljän parhaan joukkoon on huikea juttu sveitsiläiselle kiekkoilulle, ja olemme hyvin onnellisia juuri nyt, Josi hehkutti.

Lauantaina Sveitsi kohtaa välierissä USA:n. Roman Josi ei ole vielä ehtinyt perehtyä joukkueeseen. USA:n murskavoitto Venäjästä teki kuitenkin vaikutuksen Nashville Predatorsin NHL-puolustajaan.

- En tiennytkään, että he voittivat Venäjän niin suurinumeroisesti. On varmasti vaikeaa ottaa rökälevoitto Venäjästä. Se vain todistaa, että USA:lla on todella hyvä joukkue!

Josi osasi analysoida jenkkijoukkueen näkemättä kertaakaan heitä tositoimissa.

- En tiedä USA:n joukkueesta paljoakaan, koska he ovat pelanneet Helsingissä. Mutta jenkit pelaavat aina kovaa ja fyysisesti, ja sieltä tulee varmasti hyvä joukkue. Valmentajat kyllä pitävät huolen, että olemme valmiita siihen otteluun.

Sveitsiläisten itseluottamus on huipussaan. Jatkopeleihinkin on jo selvät sävelet.

- Meidän pitää jatkaa omaa peliämme, niin kuin olemme tehneet tähänkin asti. Pidämme heidät maalintekosektorin ulkopuolella ja luotamme omaan tekemiseemme, Josi vakuutti.

 

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 19:40

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia