torstai, 16 toukokuu 2013 12:15

Jukka Jalonen: "Onhan tämä spesiaalipäivä!"

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Jukka Jalonen: "Onhan tämä spesiaalipäivä!" Silja Schemeikka

 

Leijonien viimeistelyharjoitus ennen illan ratkaisevaa Slovakia-ottelua vietiin läpi rennosti, mutta keskittyneesti. Aamun treenin jälkeen joukkue siirtyi keskittymään omiin oloihinsa. Päävalmentaja Jukka Jalonen kävi kertomassa joukkueen fiiliksistä ja valmistautumisesta.
 

 

Leijonien pävalmentajan Jukka Jalosen mukaan illan neljännesvälierään ei ole tulossa kokoonpanomuutoksia, vaan Leijonat jatkaa Latvia-pelin rosterilla. Fiilis joukkueessa on korkealla.
 
- Erittäin hyvä ja odottava fiilis. Kova peli tiedossa illalla. Onhan tää tällainen spesiaalipäivä, joita on aina vuodessa vaan se 1-2, ei sen enempää, tunnelmoi Jalonen.
 
Suomen joukkueessa on paljon MM-ensikertalaisia, joille tilanne on uusi. Kokenut päävalmentaja Jalonen tietää, että tilanne on kisakonkareillekin aina kihelmöivä.
 
- Kyllähän kaikkia jännittää, niin meitä kuin slovakkipoikiakin, se on ihan selvä asia. Ei näitä pelejä muuten edes voita, ellei vähän jännitä ja saa sillä lailla sitä maksimia irti tiukassa paikassa, Leijona-luotsi näkee.
 
Keskittyminen näkyy kopissa monin tavoin. Jokainen pelaaja hoitaa valmistautumisensa omalla tavallaan. Millä lailla pelin tärkeys näkyy?
 
- Kyllä sen vaan tietää, kun on ollut mukana näissä hommissa pitkään. Ei sitä oikein osaa sillä lailla selittääkään välttämättä. Sen näkee kaikesta: mitä kopissa jutellaan, minkälainen puheensorina siellä on, miten keskittyneesti asioita tehdään, vapautuneen oloinen Jalonen maalailee.
 
Valmennuksen vastuulla on ratkaisupeleissä osin myös joukkueen rauhoittaminen, jotta lataus ei mene yli. Jukka Jalonen haluaa painottaa melko kokemattomalle joukkueelleen pelirohkeutta ja itseluottamusta.
 
- Kyllähän siihen valmentajatkin vaikuttavat omalla tekemisellään, puhumisellaan ja olemisellaan. Pitää vaan korostaa rohkeutta, itseluottamusta, yhteistyötä ja sitä, että jokainen hoitaa sen oman hommansa niin hyvin kuin pystyy. Tullaan rohkeesti esiin ja nautitaan tilanteesta. Siinä se resepti, mutta totta kai jokainenhan sen fiiliksen rakentaa omassa päässään, valottaa Jalonen.
Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 12:39

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia