keskiviikko, 15 toukokuu 2013 18:53

Slovakkipelaajat sysäävät paineet Suomelle

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Artikkelin kuvat: Silja Schemeikka Artikkelin kuvat: Silja Schemeikka

Suomen neljännesvälierävastustaja Slovakia veti aamutreeninsä läpi leppoisissa merkeissä areenalla. Miroslav Satan, Josef Stümpel ja Tomas Zaborsky vakuuttelevat kuin yhdestä suusta, että Slovakia on ottelun altavastaaja, joka toivottavasti pystyy yllättämään Suomen.

Slovakia ratkaisi jatkopaikkansa voitolla USA:ta vastaan. 

- Suomea vastaan meidän pitää pelata yhtä hyvin kuin pelasimme USA-ottelun. Se oli meiltä hyvä esitys. Olisi hyvä saada tehtyä nopeasti ensimmäinen maali, Miroslav Satan kaavailee.

Ensimmäisen koitoksensa Suomea vastaan Slovakia hävisi luvuin 0-2, mutta slovakkitähdet haluavat jo unohtaa tuon pelin.

- Tämä on play offia ja ihan oma maailmansa, Voitolla jatkaa, tappiolla lähtee kotiin. Ollaan päästy hyvin maalipaikoille ja ollaan pelattu hyviä pelejä, vaikka kiekkoa ei ole aina saatu häkkiin. 

Ottelu Suomea vastaan oli meille turnauksen toinen peli, joten paljon on muuttunut siitäkin meidän joukkueessa, selvittää Tomas Zaborski.

Josef Stümpel kehuu Leijonia, utta uskoo oman joukkueensa mahdollisuuksiin. Stümpelin mukaan Suomella oli tuuriakin mukana edellisessä kohtaamisessa.

- Suomella on hyvä, luisteleva joukkue ja Suomi on pelannut tähän mennessä todella hyvin. Edellisessä ottelussa kiekko vähän pomppikin Suomelle. Joukkue pelaa laadukasta ylivoimaa, joten meidän on ehdottomasti pysyttävä pois jäähyboksista, 40-vuotias slovakkihyökkääjä painottaa.

Miroslav Satan tuo esiin myös sen, että Suomi pelaa kotikisoja ja paikalla on varmasti täysi tupa suomalaiskannattajia.

- Suomella tulee olemaan koko areena takanaan. Tulee vaikea peli meille, mutta mitä tahansa voi tapahtua, virnistää Satan.

Tomas Zaborsky pelaa torstaina todennäköisesti vanhaa joukkuekaveriaan Ässien Antti Raantaa vastaan.

- Meidän pitää tietenkin keskittyä omaan peliimme eikä niinkään katsella, kuka on vastustajan maalilla. Tiedän, miten ohittaa Raanta, mutta hän tietää miten pysäyttää minut, naurahtaa Zaborsky.

Zaborsky kertoo seuranneensa entisen seuransa otteita tarkasti koko kauden. 

- Heillä on hyvä joukkue enkä ollut mestaruudesta yllättynyt. Olen todella onnellinen poikien puolesta, lähettää ex-ässä terveisiä Poriin.

Hyväntuuliset slovakit odottavat innolla torstaita. Stümpel heittää vielä pilke silmäkulmassa terveiset areenan yleisölle.

- Älkää yllättykö, jos me voitetaan!

Viimeksi muutettu keskiviikko, 15 toukokuu 2013 19:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia