tiistai, 14 toukokuu 2013 21:04

Lapset grillasivat Peter Forsbergia - Tässä vastauksia!

Kirjoittanut Riikka Hoppu
Lapset grillasivat Peter Forsbergia - Tässä vastauksia! Riikka Hoppu

Tukholman-lohkon My Game -tapahtumien kolmas osa oli omistettu Peter Forsbergille. Lapset pääsivät esittämään supertähdelle kysymyksiään, tässä "Fopan" vastauksia!

- Koulussa olin tosi hyvä ja ehdin tulla ylioppilaaksi ennen kuin aloitin ammattilaisuran.

- Aloitin jääkiekon ollessani 5-vuotias. Kun isä tuli hakemaan isoveljeäni lätkätreeneihin, seisoin eteisessä kamat päällä valmiina. Isällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa minut mukaan.

- Tyttökavereita ei ollut ennen kuin olin parempi jääkiekossa (nauraen).

- En koskaan ajatellut, että minusta tulisi paras pelaaja, sillä minusta oli vain hauskaa pelata ja treenata. Tullakseen hyväksi täytyy myös haluta voittaa. Sain vuonna 2003 NHL:n parhaan pelaajan palkinnon, mutta olin silti kateellinen Markus Näslundille - hänet valitsi samalla kaudella parhaaksi pelaajat, minut median edustajat. (Toim. huom: Näslund sai Lester B. Pearson -palkinnon, Forsberg Hart Memorial Trophyn).

- Puhun hyvää englantia, koska ensimmäisessä NHL-joukkueessani (Quebec) ei ollut ketään muuta ruotsinkielistä. Ruokaakaan en osannut laittaa, joten äitini tuli kylään ja pakasti kotiruokaa minulle kuukausiksi!

Kysymykseen Ruotsin mahdollisuuksista MM-kultaan Foppa vastasi näin:
- Meidän ainoa mahdollisuutemme voittaa on siinä, että Sedinin veljekset pelaavat ykkösketjussa. He jaksavat luistella ja ovat erittäin hyviä ylivoimatilanteissa.

Foppan My game-peli oli Tshekki- Norja, jossa hän sanoi kannustavansa Norjaa. No, vastustaja oli kuitenkin parempi.

Tukholmasta, Riikka Hoppu

 

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 14 toukokuu 2013 21:09

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia