tiistai, 14 toukokuu 2013 20:31

Tshekki vyöryi Norjan yli

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Tshekki vyöryi Norjan yli Jarkko S. Laitinen

Tshekki otti Norjalta luulot pois heti ottelun alussa. Tomas Fleischmann maalasi kahdesti ensimmäiseen reiluun seitsemään minuuttiin, ja ottelu oli taputeltu. Lopulta Tshekki paukutti peräti 7-0 tuloksen taululle.

Vaikean turnauksen pelannut Tshekki tuli hyvin latautuneena otteluun. Joukkue ei halunnut päättää turnaustaan mahalaskuun. Puolivälieräpaikan saavuttaminen oli ainoa vaihtoehto.

- Tällaisissa otteluissa on aina tärkeää saada hyvä alku. Pelasimme jo Kanadaa vastaan aika hyvin, ja yritimme siirtää intensiteetin ja kaikki hyvät asiat siitä pelistä tähän otteluun, Tomas Fleischmann jutteli pelin jälkeen.

- Emme ole pelanneet kovinkaan hyvin tässä turnauksessa, ja haluamme parantaa.

Fleischmannin ensimmäinen osuma kuumensi norjalaisten tunteet. Erotuomari kuitenkin hyväksyi maalin epäröimättä, ja Fleischmanninkin mukaan tilanne meni oikein.

- Kiekko jäi Plekanecin laukauksen jälkeen tolpan ja maalivahdin suojuksen väliin. Näin kiekon siellä vapaana ja mielestäni se oli selkeä maali, Fleischmann kommentoi. 

- Toinenkin maali syntyi Plekanecin hienon pelin seurauksena. Hän pelasi kiekon maalin taakse ja minä vain yritin nousta maalille ja laukoa. Onnekseni se meni sisään, vaatimaton Fleischmann jakoi kunniaa ketjukaverilleen.

Vaikka nyt tuli suurvoitto, ei Tshekillä ole varaa ylpistyä ennen puolivälierätaistoa Sveitsiä vastaan.

- Tämä oli kuitenkin vain yksi ottelu, eikä se saa vaikuttaa liikaa. Haluamme vain tehdä parhaamme tulevissa otteluissa.

Nöyrä pelaaminen on Tshekin avain voittoon seuraavassa ottelussa.

- Jos puolustamme hyvin, saamme myös mahdollisuutemme hyökkäyspäässä. Siihen tähtäämme, vakavailmeinen Tomas Fleischmann lupasi.

Viimeksi muutettu tiistai, 14 toukokuu 2013 20:43

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia