lauantai, 19 toukokuu 2012 15:31

Päivän vapaaehtoinen: ”Eläviä tienviittoja”

Kirjoittanut Riikka Hoppu


Anssi Rantala on ulkoalueiden kymppi tai oikeastaan yksitoista. Anssi vastaa niin kutsuttuna kymppinä Hockey Garden -ulkoalueen kymmenestä vapaaehtoisesta.


Helmi liiketalouskoulussa merkonomiksi opiskeleva Anssi on siis koulun kautta MM-kisoissa vapaaehtoisena. Koska opiskelun suuntaus on asiakaspalvelu sopii siis kisojen ulkoalueiden palvelut-alue hänelle.

- Tiimimme toimii tässä Hockey Garden-alueella sekä reitillä täältä Pasilan asemalle. Jaamme flyereita, ohjaamme ihmisiä Hall of Fame-ravintolaan ja toimimme muutenkin yleisenä infopisteenä, kertoo Anssi.

Anssi valittiin kymppitehtävään oman luokkansa äänestyksessä, joten hän siis johtaa omia opiskelukavereitaan työvuoron aikana. Ulkoalueen työvuorot alkavat siis hyvissä ajoin ennen otteluita ja loppuvat keskiyöllä.

- Hieman raskasta, mutta ehdottomasti kivaa on ollut. Vaparina en ole koskaan aikaisemmin ollut ja jos ensi vuonna työharjoittelu osuus koulun puolelta jääkiekon MM-kisoihin niin toivon hieman vaativampaa hommaa, sanoo Anssi hymyillen. 

– Opiskelukaverini Jesse Vuorio on ollut tosi hyvä kakkosmies meidän tiimissä. Tiimiä on joskus ollut hieman haasteellista motivoida olemaan "eläviä kylttejä".

- Lätkää en ole koskaan itse pelannut, mutta Jokereita olen aina kannattanut. Norja oli ehdoton Ruotsissa pelatun alkulohkon suosikkini ja nyt olen lyönyt muutaman euron vetoa Suomen voitosta tämän päivän Venäjä – Suomi ottelussa, toteaa Anssi.

Anssi lähtee kohti päivän työtehtäviään Hockey Gardeniin. Siellä ei jännittäviä otteluita näe muuta kuin menemällä sisään Hall of Fame-ravintolaan. Mutta hengessä ovat varmasti Anssi ja hänen vaparitiiminsä mukana päivän tärkeimmässä ottelussa.

Kirjottaja ja kuvaaja MM-kisojen vapaaehtoistyöntekijöitä

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:32

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta