keskiviikko, 16 toukokuu 2012 17:18

Antti Pihlström: "Kuolemanpelissä kaikki likoon!"

Kirjoittanut Joonas HolsteKeskiviikko on pelien osalta välipäivä niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Leijonajoukkue haki aamupäivällä tuntumaa jäähän yhteisharjoituksilla.

Vapaapäivänä joukkueen tekeminen kaukalossa vaikutti rennolta ja luontevalta. Tiukan puurtamisen lomassa huumori kukki ja sanailu oli vapautunutta. Harjoitussession jälkeen suomalaishyökkääjä Antti Pihlström kertoi vapaa-ajan tehneen hyvää.

- Hyvä fiilis oli treeneissä, eilen kun oli vapaapäivä niin nyt oli oikein sellainen rento meininki.

Toisen peräkkäisen vapaapäivän ohjelma on Leijonilla vapaamuotoinen. Ylimääräistä aktiviteettia ei ole päivän täytteeksi lähdetty haalimaan.

- Tänään ei ole ohjelmassa mitään hirveän erikoista, syödään ja levätään vähän ja keksitään jotain tekemistä illaksi, siinä se varmaan on, KHL-joukkue Salavat Yulayev Ufan väreissä kuluneella kaudella hommia paiskinut hyökkääjä kertoili.

Suomi saalisti joukkueen edellisestä ottelusta voiton. Pihlström uskoo, että Kazakstan-voitto oli joukkueen tunnetilan kannalta tärkeä palanen.  

- Kun tappiopelin jälkeen voitetaan, niin kyllä se aina vähän vaikuttaa. Tulee aina pikkasen parempi fiilis. Vähän vaikeeta oli parin tappion jälkeen, niin nyt tuntuu jo huomattavasti paremmalta, turnauksen maalitilinsä ottelussa Kanadaa vastaan avannut voimahyökkääjä kommentoi.

Keskiviikon harjoituksissa joukkue harjoitteli tiiviisti valmennuksen ohjauksessa.  

- Aika paljon käytiin avauspeliä läpi, miten sitten pelissä puretaan painetta, se oli varmaan se suurin asia tänään, Pihlström selvensi.

Puolivälieräottelu USA:ta vastaan odottaa jo nurkan takana. Turnauksessa on edetty nyt siihen vaiheeseen kun vain voitoilla on merkitystä. Myös joukkueen ajatukset ovat pikkuhiljaa siirtymässä vain ja ainoastaan tulevaan otteluun.

- Huomenna se kuolemanpeli sitten on, alkaa ajatukset olla jo aika paljon siinä ottelussa. Siihen pannaan kaikki likoon ja lähdetään voittamaan se matsi, Pihlström vakuutti.

Tärkeään otteluun valmistautuminen on jo täydessä käynnissä. Oman tekemisen lisäksi Leijonat paneutuvat myös vastustajan tekemiseen.

- Pienillä muutoksilla mennään. Lähdetään kattoon yhdessä, että mitä asioita se vastustaja teki viimeks hyvin meitä vastaan sillon kun hävittiin se matsi. Siitä lähdetään vähäsen muuttamaan, pikku juttuja ja sitä kautta parannetaan otteita, Pihlström ennakoi. 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta