torstai, 17 toukokuu 2012 12:59

Valtteri Filppula: "Me ollaan valmiita"

Kirjoittanut Tiina Pirilä

Levollisen ja rennon oloinen Leijona-miehistö veti torstaiaamuna kevyehköt aamujäät ja lähti keskittymään Mahdollisuuksien Otteluun. Iltapelissä on jälleen vastassa Yhdysvallat, joka kuritti Suomea äitienpäivänä. Menneet ovat menneitä. Illan väännössä Jukka Jalosen joukot käyvät USA:n kimppuun asenteella ja pistävät kaiken peliin.

Yhdysvaltain joukkue on fyysinen ja sen hyökkääjät runttaavat suoraviivaisesti maalille. Leijonien ykköskentän laitahyökkääjä Valtteri Filppula uskoo, että Suomi on löytänyt aseita USA:n fyysisen pelin pimentämiseen.

- Pitää vaan pelata kovaa pois ne paikat. Jotenkin tuntuu, että niillä on kova karvaus kyllä, mutta eivät ne sitten kuitenkaan ihan hirveästi ole taklanneet. Pitää luistella kovaa ensin kiekoille ja pari ekaa syöttöä on hirveän tärkeitä, ne pitää saada hyvin perille, Filppula kaavailee.

Suomen on päästävä kiinni kiekkoon ja löydettävä aseet amerikkalaisten karvausta vastaan, jotta vältetään vastaiskut eikä väsytetä itseä puolustustaistelulla. Valtteri Filppula nostaa esiin muitakin lääkkeitä.

- Viime pelissä me jäätiin sen lisäksi omiin aika pitkäksi aikaa ja jouduttiin paljon puolustamaan. Meidän täytyy tosiaan pitää hyvin kiekkoa, ettei USA pääse karvauksella ottamaan sitä meiltä pois. Pitää nopeasti kääntää peliä, niin meille jää aikaa niiden alueelle ja sitä kautta saadaan parempia paikkoja tehdä maaleja, analysoi joukkueen paras pistemies.

Pelitahti on ollut melkoinen ja välipäivä ennen ratkaisevaa ottelua tuli joukkueelle sopivaan rakoon.

- Joo, välipäivä tuli hyvään paikkaan. Siinä oli aika paljon pelejä, vaikka kivahan se on pelata ja siitä nauttii. Kaikilla on kuitenkin yhtä monta peliä, niin siinä mielessä se nyt on tietenkin sama kaikille. Oli kuitenkin neljä peliä viiteen päivään, niin oli kiva saada vähän vapaatakin. Meillä on ollut hyviä treenejä ja ollaan valmiina, kun pitää pelata, vakuuttaa Filppula.

Leijonilla ei ole huolta ainakaan maalivahtitilanteesta. Petri Vehanen komeilee turnauksen torjuntatilastoissa ykkösenä.

- Luotto maalivahtiin on tosi kova. Meillä on ollut aina hyvät maalivahdit ja oikestaan ihan sama, kenet laittaa maaliin. Aina voi luottaa veskariin. Veha on pelannut tosi hyvin ja toivottavasti tulee nytkin hyvä peli, Detroitin hyökkääjä kiittelee.

Aamuharjoituksissa Jukka Jalonen puhui joukoilleen kotiyleisöstä ja sille pelaamisesta. Joukkue haluaa nauttia jäällä, mutta pelata tiukalla asenteella.

- Kaikki lähtee siitä, että asenne on hyvä ja kovaa yritetään, käy miten käy. Me ollaan kyllä valmiita. Kaikki lähtee innoissaan peliin ja toivottavasti nähdään tänään hyvä ottelu, lataa Valtteri Filppula.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia