torstai, 17 toukokuu 2012 22:25

USA:n Max Pacioretty: "Pettymys on valtava"

Kirjoittanut Joonas Holste


Suomen Leijonille äitienpäivänä katkertaa kalkkia juottanut USA joutui torstaina taipumaan paremmalleen. Ratkaisu näytti jo siirtyvän jatkoajalle, mutta Joensuun maali vain sekunteja ennen erän loppua pudotti yhdysvaltalaiset jatkosta. Ottelun päätyttyä jäältä pukuhuoneeseen asteli pettynyt USA:n Max Pacioretty.


Torstain ottelussa joukkueiden väliset marginaalit olivat äärimmäisen pienet. Leijonien edellinen selkäsauna USA:ta vastaan oli muisto vain ja joukkueet taistelivat kaukalossa tasapäisesti. USA:n ykkösketjussa torstaina luistellut Max Pacioretty näki, ettei joukkue kyennyt tällä kertaa ehjään suoritukseen.

- Emme pelanneet täyttä 60 minuuttia niin hyvin kuin osaamme. Jouduimme tässä turnauksessa aina vaikeuksiin, kun emme pelanneet 60 minuutin ajan ehjästi joukkueena. Tänäänkin se näkyi miten suuri ero on kun pelaamme hyvin ja silloin kun emme yllä aivan siihen, Pacioretty analysoi.

Torstaina Suomi pystyi vastaamaan USA:n karvauspeliin huomattavasti väkevämmin kuin edellisessä kohtaamisessa. Pacioretty tuskaili joukkueensa valttikortin sulamista tärkeässä paikassa.

- On vaikea sanoa, mikä oli suurin ero joukkueiden välillä tänään. Mielestäni karvauspelimme ei toiminut tänään aivan niin hyvin kuin olisi pitänyt. Se on tähän asti nimenomaan ollut yksi joukkueemme vahvuuksista, mies arvioi.

Pacioretty oli turnauksessa yksi joukkueensa avainpelaajia. Ykkösketjussa illasta toiseen vääntänyt hyökkääjä oli tappion hetkellä kuitenkin apea. Mies arvioi oman panoksensa joukkueen eteen olleen riittämätön.

- En missään nimessä ole tyytyväinen omaan peliini tässä turnauksessa. Minun olisi pitänyt pystyä vielä paremmin auttamaan joukkuettani. Nyt edessä on kuitenkin pitkä kesä ja silloin minun täytyy keskittyä hiomaan omia heikkouksiani ja tulla ensi kaudella entistä parempana pelaajana takaisin, turnauksessa komeat tehot 2+10 iskenyt Pacioretty maalaili.

USA:n putoamista näin aikaisessa vaiheessa turnausta voidaan pitää yllätyksenä. Pacioretty ei lähtenyt kaunistelemaan tappion jälkeistä tunnetilaa tai pettymyksen määrää.

- Tämä on jättimäinen pettymys. Tiesimme, että olisimme voineet voittaa tämän ottelun, mutta emme kuitenkaan pystyneet siihen tänään.

USA:n tappion myötä joukkueen tie MM-turnauksessa päättyi. Slovakia onnistui aiemmin päivällä torppaamaan Kanadan jatkohaaveet, joten Pohjois-Amerikan joukkueet ovat yllättäen ulkona jo turnauksen tässä vaiheessa. Suomi jatkaa MM-urakkaansa lauantaina Venäjää vastaan klo 14:30 alkaen.
 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta