torstai, 17 toukokuu 2012 22:32

Lasse Kukkonen: "Tarvitsemme yleisöltä lisäenergiaa jatkossakin"

Kirjoittanut Joonas Holste

Leijonien venyminen tosipaikassa oli hieno näyttö joukkueen iskukyvystä. Suomi nousi tärkeässä paikassa takaa ohi päätöserän aikana.


Suomi oli torstaina ensimmäistä kertaa pakkovoiton edessä. Leijonien varakapteeni Lasse Kukkonen ylisti voitokkaan ottelun jälkeen joukkueensa vahvaa sitoutumista yhteiseen tekemiseen.

- Tasainen peli, kumpikin joukkue pelasi mun mielestä hyvää lätkää ja tämä oli varmasti myös yleisöön menevä peli. Tämä oli hieno osoitus meidän joukkueen sitoutumisesta ja kärsivällisyydestä. Me tultiin takaa ohi vielä kolmannessa erässä. Se on aina mahtava osoitus siitä, että me mennään yhdessä ja ollaan kärsivällisiä ja uskotaan siihen omaan juttuun. Tämä oli hieno peli ja me avattiin tällä taas itsellemme uusia ovia ja samalla uusia mahdollisuuksia, Kukkonen analysoi tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

Tasaisessa kamppailussa ratkaisu syntyi Joensuun lavasta vain yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kukkonen näki Leijonien voiton avaimen olleen pitkälti joukkueen yhtenäisyydessä ja kurinalaisuudessa.

- Mä uskon että peli ratkes jo osittain siihen, että me pysyttiin tiiviimpänä. Pidettiin koko ajan vaihdot lyhyenä ja pyrittiin pelaamaan koko ajan niin kuin ollaan yhdessä sovittu. Sillä mä uskon, että me päästiin sinne alueelle tekemään pitkiä hyökkäyksiä ja saamaan niitä maalipaikkoja ja väsyttään sitä kautta vastustajaa, puolustaja summasi.

Kukkonen itse oli mukana joukkueensa avausmaalissa toisena syöttäjänä. Omaan ja ketjunsa esitykseen mies oli kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen.

- Ihan hyvä suoritus oli että tyytyväinen olen. Ei sillä oo niin väliä, että mitkä kentät ne maalit tekee. Mun mielestä tää oli hyvä esimerkki siitä, että me ollaan nimenomaan joukkue ja me halutaan pelata joukkueena. Joukkueena voitettiin tänään, Kukkola alleviivasi.

Areenalla nähtiin torstaina koko turnauksen tähän asti äänekkäin ja aktiivisin yleisö. Kannustus oli ajoittain korvia huumaavaa ja ottelun jälkeen sitä kiitteli myös leijonapuolustaja.

- Varmasti saatiin yleisöstä tänään lisäenergiaa. Onhan se mahtavaa kun kotiyleisö huutaa ja kannustaa meitä. Ja me tarvitaan sieltä lisää energiaa jatkossakin. Sieltä on mahdollisuus saada meille apua, kun pelissä on vaikeita hetkiä, sillon tarvitaan sieltä voimaa. Tänään me saatiin sitä. Me oltiin maalin tappiolla ja kotiyleisö antoi meille lisää virtaa. Ilman muuta se oli iso apu, Kukkonen kehui.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia