lauantai, 19 toukokuu 2012 22:28

Petr Nedved: ”Slovakian toinen maali ratkaisi pelin”

Kirjoittanut Sami Koski

Petr Nedvedin ensimmäinen MM-turnaus päättyi katkeraan välierätappioon. Kuva: Silja Schemeikka

Yksi Tshekin joukkueen pettyneimmistä miehistä hävityn välierän jälkeen oli 40-vuotias Petr Nedved, jolle Helsingin maailmanmestaruuskilpailut ovat uran ensimmäiset.


– Tämä on todella suuri pettymys. Kun voitimme Ruotsin, ajattelimme, että voimme voittaa myös seuraavan joukkueen. Tällaista urheilu on: ylä- ja alamäkeä. Nyt oli alamäen vuoro, Liberecin hyökkääjä sanoi.

Tshekin ja Kanadan kaksoiskansalaisen mukaan Tshekin olisi pitänyt pystyä iskemään tarvittavista paikoista kiekot reppuun. Nedvedin mukaan Slovakia onnistui kuitenkin siinä, missä tshekit eivät.

– Slovakia sai estettyä maalipaikkamme, emmekä onnistuneet viimeistelyssä. Kun saimme tasoitettua pelin yhteen yhteen, niin ehkä ottelu olisi kääntynyt meille, jos olisimme saaneet iskettyä seuraavan maalin: halusimme todella tehdä sen johtomaalin. Niin ei kuitenkaan käynyt, ja Slovakia teki lopulta toisen maalin.

Vaikka Slovakia teki ottelun avausmaalin ja sai muutenkin pidettyä Tshekin maalipaikat minimissä, Nedved ei sulata väitettä siitä, että Tshekillä olisi ollut käynnistymisvaikeuksia perjantain voittoisan puolivälieräpelin jälkeen.

– En todellakaan ole sitä mieltä. Meillä ei ollut asennevaikeuksia, Slovakia pelasi vain meitä paremmin. Mitään muuta selitystä tappiolle ei ole.

Kanadaa Lillehammerin olympiakisoissa edustaneen Nedvedin mukaan huomenna edessä oleva pronssipeli on vaikea molemmille välieräpelin häviäjälle, sekä Suomelle että Tshekille.

– Ottelun taso tulee olemaan todennäköisesti heikko. Suomi on vaikea vastus, ja heillä on kisojen parhaiten luisteleva joukkue, Nedved pohtii.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia