lauantai, 19 toukokuu 2012 22:36

Slovakian Michal Handzus: "Pelasimme tänään paremmin kuin Kanadaa vastaan"

Kirjoittanut Tiina Pirilä

Slovakian joukkue on päättänyt olla näiden kisojen Miracle on Ice. Se jatkoi loistavia otteita lauantai-illan välierässä rakasta vihollistaan Tshekkiä vastaan. Tsekki oli kaatanut edellisessä ottelussaan ennakkosuosikki Ruotsin, ja asiantuntijapiireissäkin tsekkejä nostettiin jo koko turnauksen suosikiksi.


Slovakia oli monen mielestä Tshekille helppo vastus matkalla loppuotteluun. Sitkeät slovakit olivat vakaasti toista mieltä. Slovakian kokenut hyökkääjä Michal Handzus oli onnellinen mies 3-1-voiton jälkeen, sillä slovakit eivät juurikaan ole viime vuosina herkutelleet edes välieräpaikoilla.

- Tämä oli iso voitto meille. Nyt olemme finaaleissa. Sillä ei oikeastaan ole väliä, kenet voittaa matkalla finaaliin. Totta kai monille oli tärkeää voittaa nimenomaan Tsekki, koska meillä on yhteinen historiamme, mutta minulle ainoastaan sillä on merkitystä, että pelasimme itsemme finaaliin, korosti San Jose Sharksin mies.

Tshekkiä vastaan Slovakia oli ennakkoon altavastaaja. Kummassakin joukkueessa on valtavasti yksilötaitoa varsinkin hyökkäysosastolla, mutta puolustuspäässä Slovakialla oli ehkä hienoinen etu. Tsekin taitavilta hyökkääjiltä Slovakia odotti enemmän painetta.

- Emme kuitenkaan hirveästi miettineet Tshekin kohtaamista. Me tiesimme, että meidän pitää pelata omaa peliämme. Aiemmin ongelmamme on ollut se, että olemme ehkä olleet liian innokkaita ja olemme siksi hyökänneet liikaa. He pystyvät kääntämään peliä nopeasti, joten sen kanssa meidän oli oltava tarkkana. Me tiesimme, että on pelattava sitä peliä, jota olemme pelanneet oikeastaan koko turnauksen. Mielestäni onnistuimme siinä ja tämä oli meiltä hyvä peli, iloitsi Handzus.

Slovakian yllätysvoitto Kanadasta oli vedenjakaja maan MM-turnauksessa. Melko kokematon slovakkiporukka pelasi nimenomaan joukkueena ja näytti jopa itselleen, mihin se pystyy. Michal Handzus iloitsi myös joukkuekavereidensa onnistumisista.

- Kanada-ottelu oli meiltä upea, mutta mielestäni pelasimme tänään jopa paremmin. Tietenkin nyt monella jätkällä on enemmän itseluottamusta, kun turnaus on edennyt meiltä hyvin. Meillä on 10 pelaajaa, jotka eivät ole ikinä ennen pelanneet MM-kisoissa ja nyt he pelaavat finaalissa, joten tämä antaa etenkin heille valtavasti lisää itseluottamusta. Toivottavasti sekin auttaa meitä huomisessa pelissä.

Suomalaisyleisö on osoittanut suosiotaan Slovakialle, joka on taistellut ja antanut kaikkensa. Handzus innostuu kehumaan Areenan tunnelmaa ja paikallista yleisöä.

- Suomalainen yleisö on mahtava! Täällä on ollut paljon slovakialaisia faneja, mutta suomalaiset ovat tukeneet meitä myös äänekkäästi, joten se tuntuu upealta, hymyilee 35-vuotias MM-finalisti.

Finaalissa Slovakia kohtaa Venäjän, jonka supertähtikaarti aiheuttaa valtavan mediamylläkän missä liikkuukin. Venäjä ei ole hävinnyt kisoissa otteluakaan, joten melkoinen savotta slovakeilla on edessä, mikäli he haluavat suudella päivän päätteeksi MM-pokaalia. Joukkueella ei ole kuitenkaan finaalissa mitään hävittävää. Se on pelannut uskomattoman turnauksen.

- Me annamme kaikkemme, se on varmaa, Michal Handzus lataa.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta