perjantai, 11 toukokuu 2012 14:26

Kanadan Ryan O'Reilly: "Odotamme todellista kiekkoiltaa ja äänekästä yleisöä!"

Kirjoittanut Tiina Pirilä

canada.png

Suomi pelaa kisojen viidennen ottelunsa aina kova-asenteista Kanadaa vastaan. Odotettavissa on melkoinen kiekkorieha myös lehtereillä, sillä ottelu osuu myöhäiseen perjantai-iltaan.

Vaahteralehtien hyökkääjä Ryan O'Reilly ei malttaisi odottaa iltaa.

- Odotamme totta kai, että yleisöä on enemmän kuin aiemmissa peleissämme ja sitä kautta tunnelma on hieno. Tämäniltaisesta tulee meille varmasti kovin peli tähän mennessä, koska Suomi on hallitseva maailmanmestari ja vaikuttaa aika valmiilta porukalta. Kanada pelaa hyvin joukkueena, meillä on kovia maalintekijöitä ja kova tahtotaso, vakuuttaa O'Reilly.

Kanada on kisoissa pelannut melko erikoista ylivoimaa. Sekä ykkös- että kakkosylivoimassa käytetään neljään hyökkääjää ja yhtä pakkia. Se saattaa avata Leijonille vastaiskumahdollisuuksia alivoimalla.

- Onhan siinä riskinsä, mutta toivottavasti se toimii, heh. Se on ehkä enemmän pohjoisamerikkalainen tapa pelata ylivoimaa ja osa joukkueista käyttää sitä NHL:ssä. Meillä on paljon taitavia jätkiä, jotka voi heittää pelaamaan ylivoimaa, Ryan O'Reilly muistuttaa.

Suomen joukkueella ei ollut vaikeuksia selättää Ranskaa torstai-illan ottelussa, mutta ei Ranska Leijonille silti mikään sunnuntaikävely ollut. Komeaan voittoon vaadittiin myös työntekoa.

- Joo, kyllä siinä voi Kanadalla olla pientä etulyöntiasemaa, etenkin siksi, että Suomi pelasi torstaina myöhäisemmässä ottelussa, mutta ei meillä kuitenkaan ole yhtään varaa ottaa löysästi. Isäntäjoukkueella saattaa ehkä luistin painaa mitä pidemmälle ottelua mennään. Meidän pitää olla valmiina hyödyntämään Suomen mahdolliset virheet, suunnittelee Colorado Avalanchen 21-vuotias hyökkääjä.

Monille suomalaisille kiekkokannattajille Kanada on Ruotsin ohella rakkain vastustaja. Illan ottelu onkin yksi kisojen namupaloista. Myös O'Reilly innostuu hehkuttamaan iltaa ja asetelmia.

- Perjantai, Kanada vastaan Suomi ja äänekäs kotiyleisö - tästä tulee todellinen kiekkoilta!

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia