maanantai, 25 huhtikuu 2011 13:05

Tässä viime hetken vinkit MM-kotikisojen pääsylippujen ostoon!

Kirjoittanut

Lippupiste_Palhamo_Ari.jpg

MM-kotikisojen Helsingin otteluiden yleisölipunmyynti tapahtuu Lippupisteen myyntikanavien kautta. Toimitusjohtaja Ari Palhamo kertoo viime hetken vinkit lipunostoon. Erään tärkeän toimenpiteen voit tehdä jo tänään - rekisteröityä lippu.fi -palveluun!


Jääkiekon MM-kotikisojen lipunmyynti alkaa tiistaina 26.04. klo 9.00. Mistä MM-lippupaketit kannattaa ostaa?
Ehdottomasti netistä – verkkokauppa on kaikilla mittareilla nopein ja näppärin tapa ostaa liput. Etenkin jos haluaa ostaa juuri tietyn lippupaketin, ei myyntipisteen jonoon kannata mennä seisomaan.
Isoissa tapahtumissa lipunmyynti alkaa tietyllä kellonlyömällä eri kanavista. Aiemmissa suuremmissa tilaisuuksissa esimerkiksi Olympiastadion on myyty ja varattu loppuun noin 25 minuutissa. Tuolloin siis oli kyse 45 000 lipusta. Tällaisissa suurissa tapahtumissa nettisivuillamme on asioinut noin 275 000 kävijää ensimmäisen päivän aikana, eli kapasiteettia verkkokaupassa riittää aivan eri tavalla kuin muissa myyntipisteissä.

Kuinka kauan yhden lippupaketin ostamiseen lippu.fi -verkkokaupassa keskimäärin menee aikaa?
Tämä riippuu paljon asiakkaan ennakkotyöstä ja valmistautumisesta. Jos asiakas on jo etukäteen rekisteröitynyt Lippupisteen verkkokauppaan ja tutustunut lippupaketteihin, eli tietää minkä paketin haluaa ja missä päin katsomoa mielellään istuu, on ostaminen hyvin nopeaa.
Ostoprosessiin kuluu kaikkinensa nopeimmillaan viitisen minuuttia. Tietysti jos ostajia on runsaasti samaan aikaan, saattaa maksujen välittymistä joutua hieman odottelemaan, mutta liput ovat koko ajan varattuna maksutapahtumaan saakka.

Mitä veikkaat, kuinka suuri osa lippupaketeista tullaan ostamaan netin kautta?
Verkkokauppa on suurissa tapahtumissa ylivoimaisesti suosituin kanava ostaa lippuja. Uskon, että tälläkin kertaa suurin osa lippupaketeista myydään nopeasti netin kautta.

Mitä neuvoja annat lippukauppaan soittaville tai muissa lipunmyyntipisteissä asioiville?
Myös tässä tapauksessa lippupaketteihin kannattaa tutustua etukäteen ja valita, minkä paketin ensisijaisesti haluaa. Koska nettimyynti on nopeaa, voidaan tietyt paketit myydä loppuun lyhyessäkin ajassa. Siksi erityisesti puhelinmyynnin ja myyntipisteissä asioivien voi olla hyvä miettiä valmiiksi myös vaihtoehto B, eli varasuunnitelma jos oma suosikkipaketti onkin jo ehditty myydä loppuun.


ARI PALHAMON VINKIT:
1. Osta netistä
2. Tutustu etukäteen
3. Rekisteröidy etukäteen
4. Päätä mitä haluat
5. Tee varasuunnitelmaKerro vielä, monta myyntipistettä Lippupisteellä on maanlaajuisesti ja kuinka ne parhaiten löytää?
Lippupisteellä on yli 70 täyden palvelun myyntipistettä, joista lippupaketteja voi ostaa. Lippupisteen verkkokaupassa osoitteessa www.lippu.fi on lista, josta voi hakea sekä postinumeron että paikkakunnan mukaan lähimmän täyden palvelun myyntipisteen.

Mitä erityisvalmisteluja Lippupisteessä on tehty H-hetkeä varten?
Päämyyntikanavan eli Lippupisteen verkkokaupan kapasiteetti on viritetty huippuunsa ennen H-hetkeä. Emoyhtiömme palvelinsalista löytyy tehoa reippaasti, ja tuona aamuna se on varattu vain meidän käyttöömme. Tarvittaessa voimme ottaa myös käyttöön kaksiportaisen jonotusjärjestelmän, joka ohjaa asiakasta mahdollisessa ruuhkatilanteessa. Eli asiakkaalle ei pitäisi koitua kohtuutonta jonotusaikaa tai tilanteita, joissa ”putoaa” pois palveluketjusta.
Myös puhelinmyynnin kapasiteettia nostetaan reilusti normaalista. Myyjien koulutus ja perehdyttäminen itse tapahtumaan on alkanut jo viime keväänä.

Miten MM-kisojen lipunmyynnin aloitus poikkeaa muiden suurtapahtumien lipunmyynnin aloitushetkestä?
Jääkiekon MM-kisat on suurin yksittäinen tapahtuma sekä Suomessa että Pohjoismaissa moniin vuosiin, ja kotikisat saadaan vain harvoin. Siksi olemmekin varautuneet huolella kaikilta osin lipunmyynnin sähäkkään aloitushetkeen.

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia