perjantai, 11 toukokuu 2012 15:40

Coaching Symposium alkoi - Ex-kiekkoilija Miika Elomo juontajana

Kirjoittanut Veera Manninen

Tänä viikonloppuna järjestetään Helsingissä hotelli Presidentissä pääasiassa jääkiekkovalmentajille suunnattu kansainvälinen Coaching Symposium -valmennusseminaari. Tapahtuman järjestää Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF yhdessä Suomen Jääkiekkoliiton, MM-organisaation ja Kansainvälisen Jääkiekon Kehityskeskuksen kanssa. Seminaarin juontaa entinen jääkiekkoilija Miika Elomo, joka on ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.


- Tämän tapahtuman tavoitteena on jakaa keskustelun kautta tietoa sekä uusia ideoita ja ajatuksia valmentamiseen liittyen. Vaikka itsekin olen pelannut ammattilaisuran jääkiekkoilijana, olen saanut uusia lähestymistapoja lajiin. Eihän pyörääkään pysty uudelleen keksiä, mutta näkökulmia ja omaa ajattelutapaa voi aina laajentaa, Elomo sanoo.

Coaching Symposium -valmennusseminaaria on järjestetty jo 80-luvulta lähtien. Tapahtuma järjestetään vuosittain MM-kisojen aikaan samassa maassa, jossa kisat sinä vuonna on. Seminaari koostuu pääasiassa luennoista ja keskusteluista.

- Täällä on mukana maailmanluokan puhujia ja muita ammattilaisia. Yhteensä osallistujia on 140, noin 20 eri maasta. Vaikka suurin osa on pääasiassa ammattivalmentajia, voi mukaan tulla myös kaikki lajista ja valmentamisesta kiinnostuneet, Elomo painottaa.

Tällä hetkellä Miika Elomo opiskelee Vierumäellä jääkiekkovalmentajaksi. Oma ammattiura jääkiekkoilijana päättyi muutama vuosi sitten käsivammaan, mutta Elomo päätyi kuitenkin takaisin kiekon pariin.

- Pidin hiukan taukoa jääkiekosta. Piti miettiä ja ottaa aikaa itselleen uran loputtua, mutta ymmärsin, että jääkiekko on hieno laji. Toivonkin, että saisin tulevaisuudessa hyvän työn jääkiekon parista. Täytyy kuitenkin mennä päivä kerrallaan, eikä suunnata katsetta liikaa tulevaisuuteen, Elomo pohtii.

• Coaching Symposiumista lisätietoa täällä!
• Viime viikolla järjestetystä Youth Symposiumista kerrotaan täällä
Miika Elomon esittely Wikipediassa

 

 

Kirjoittaja ja kuvaaja ovat MM-kisojen vapaaehtoistyöntekijöitä.

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia