×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 83

maanantai, 14 toukokuu 2012 22:16

Alexander Stubb Leijonille: "Se tulee sieltä!"

Kirjoittanut

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ehti työkiireidensä lomassa seuraamaan Leijonien ja Kazakstanin välistä ottelua Hartwall Areenalle. Leijonat.fi:n tapaama ministeri oli ensimmäisen erän jälkeen selvästi tyytyväinen Suomen esitykseen.
– Pirteää kiekkoa, luistin kulki ja kiekko liikkui. Turvallisin mielin katsoin ottelua Kummolan ja faijan välissä, Stubb hymyili.


Urheiluhulluksi tunnustautunut Stubb oli kotikisakatsomossa paikan päällä ensimmäistä kertaa, mutta Leijonien edesottamuksia hän on seurannut tiiviisti muun muassa teksti-tv:n välityksellä. MM-kisoja ministeri sanoo seuraavansa aina suurella mielenkiinnolla.
– Jääkiekko on edelleen isän (Göran Stubb) leipäpuu ja kyllä sillä muutenkin on iso rooli minun elämässäni. Laji herättää suuria elämyksiä ja nautin siitä paljon. Myös SM-liiga on iso juttu.

Stubb myöntää käyttävänsä suomalaisten suosikkilajia toisinaan myös keskustelunavaajana kansainvälisissä neuvotteluissa.
– Carl Bildtin (Ruotsin ulkoministeri) kanssa ei voi keskustella yhtään jääkiekosta, mutta esimerkiksi Latvian, Liettuan ja Venäjän kanssa sen voi hyvin ottaa puheeksi, hän paljastaa.

Muistoja 30 vuoden takaa

Nykyisin NHL-kykyjenetsijänä tunnettu, pitkäaikainen jääkiekkovaikuttaja ja aateloitu jääkiekkoleijona sekä Alexander Stubbin isä Göran Stubb on yhä pojalleen tärkeä keskustelukumppani urheilun saralla. Ministeri kertoo soittelevansa usein isälleen ja kysyvänsä tämän mielipidettä erilaisista tilanteista ja tapahtumista niin jääkiekosta kuin ylipäätään urheilusta.
– Ennen internetin valtakautta faija oli myös maailman paras tulospalvelu, kun sain häneltä kokouksiin kaikki väliaikatiedot.

Isällä ja pojalla on mieluisia jääkiekkomuistoja jopa 30 vuoden takaa vuodelta 1982. Göran Stubb toimi tuolloin Helsingissä ja Tampereella pelattujen MM-kotikisojen pääsihteerinä. Tuolloin 14-vuotias Alexander pääsi näyttämään myyntitaitojaan kisavieraille kauppaamalla ohjelmalehtisiä.
– Meillä oli kilpailu, jossa eniten ohjelmia myynyt voitti Wayne Gretzkyn mailan nimmarilla. Sattumoisin minä myin eniten. En tiedä sitten, olisiko se ollut jo enne tulevasta ammatista, Stubb nauraa.

Ennen Leijonien pelin pariin palaamista ministeri Stubb ehtii huikata terveisensä niin suomalaisfaneille kuin joukkueelle.
– Fanit, uskokaa ja kannustakaa. Joukkueelle toivon samanlaista henkeä päälle kuin viime keväänä. Kisoja on enää neljä peliä jäljellä, se tulee kyllä sieltä! ministeri viittaa kohti kaikkien tavoittelemaa maailmanmestaruutta.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia