tiistai, 15 toukokuu 2012 12:22

Helsingissä kaikki auki ennen alkusarjan päätöspäivää

Kirjoittanut Sami Koski

 

MM-kisojen alkusarjan päätöspäivään riittää jännitettävää, vaikka Tukholman-lohkossa Venäjä on varmistanut ykkös- ja Ruotsi kakkossijansa ennen alkusarjan päätöskierrosta. Helsingin-lohkossa edes Kanadan lohkovoitto ei ole varmaa ennen päätöspäivän otteluita.

Helsingissä Yhdysvalloilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet lohkovoittoon, mikäli Kanada häviää keskipäivällä Valko-Venäjälle ja Yhdysvallat voittaa iltaottelussa Sveitsin. Silloin Yhdysvallat selviää pohjoisamerikkalaisjoukkueiden keskinäisen kohtaamisen voitolla lohkovoittajaksi. Tällöin Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Slovakia menisivät tässä järjestyksessä lohkosta pudotuspeleihin.

Slovakia–Ranska voi muuttaa kaiken

Suurin vaikutus lohkomuutoksiin on Helsingin-lohkon iltapäiväpelissä Slovakia–Ranska, jonka lopputuloksesta riippuu muun muassa se, mitkä joukkueet ovat Helsingissä puolivälierissä.

Mikäli Ranska voittaa Slovakian varsinaisella peliajalla, tippuu Slovakia puolivälierien ulkopuolelle. Kun Slovakia on sarjataulukossa ennen iltapäiväottelua kolme pistettä Ranskan edellä, varsinaisen peliajalla tapahtuva Ranskan voitto tiputtaisi Slovakian neljänneltä sijalta viidenneksi keskinäisen ottelun perusteella.

Kiharaiseksi alkulohkon taulukko menee myös siinä tapauksessa, mikäli Slovakia nappaa Ranska-ottelusta yhdenkin pisteen ja Yhdysvallat häviää illalla Sveitsille. Silloin Slovakia nousee viime viikon 4–2-Yhdysvallat-voitolla taulukossa ohi USA:n ja samalla lohkon kolmanneksi. Siinä tapauksessa lohkon marssijärjestys olisi siis Kanada, Suomi, Slovakia ja Yhdysvallat.

Mikäli puolestaan Slovakia ottaa Ranskalta yhdenkin pisteen ja Yhdysvallat voittaa Sveitsin, pysyy Yhdysvallat lohkon kakkosena. Samalla Helsingin-lohkon alkusarjan loppujärjestys olisi Kanada, Yhdysvallat, Suomi ja Slovakia.

Mikäli Yhdysvallat, Slovakia ja Suomi päätyvät Helsingin lohkossa 15 pisteeseen, eli Yhdysvallat voittaisi Sveitsin jatkoajan tai rangaistuslaukauskilpailun jälkeen ja Slovakia Ranskan varsinaisella peliajalla, ratkaistaisiin lohkon sijat kahdesta neljään näiden joukkueiden keskinäisten pelien maalierolla. Tällöin Yhdysvallat olisi lohkon toinen (maaliero Slovakiaa ja Suomea vastaan yhteensä 7–4), Slovakia lohkon kolmas (4–3) ja Suomi lohkon viimeinen puolivälieriin selviytyvä (1–5) joukkue.

Ennen alkusarjan päätöspäivää Kanada johtaa lohkoa 16 pisteellä, Suomi on toisena kaikki ottelut pelanneena 15 pisteellä, Yhdysvallat kolmantena 14 pisteellä ja Slovakia on menossa viimeisenä joukkueena puolivälieriin 12 pisteellä.

Venäjä ylivoimainen lohkovoittaja

Tukholman-lohkossa ykkös- ja kakkossijat ovat jo selvinneet ennen lohkon päätöskierrosta, kun Venäjä voittaa lohkon ja Ruotsi selviytyy kakkoseksi. Myös lohkon muut puolivälieräjoukkueet ovat jo selvillä, kun Tshekki ja Norja ovat ehtineet lohkon viidennen joukkueen eli Latvian tavoittamattomiin. Tshekin ja Norjan sijoitus lohkossa on kuitenkin vielä auki.

Kaikki alkusarjan ottelunsa jo pelannut Venäjä hoiti alkusarjan vakuuttavalla esityksellä, maalierolla 27–8 ja varmisti lohkovoiton jo ennen päätöskierrosta. Lohkon kakkossijan varmistanut Ruotsi voi varsinaisen peliajan Latvia-voitolla kiriä parhaassakin tapauksessa Venäjän johtoa ainoastaan kolmen pisteen päähän.

Lohkossa neljäntenä oleva Norja nousee lohkossa Tshekin ohi ainoastaan siinä tapauksessa, että se voittaa päiväpelissä Tanskan ja Tshekki ei voita iltapäiväpelissä Saksaa edes varsinaisen peliajan jälkeen. Kaikissa muissa tapauksissa Tukholmassa alkusarja päättyy järjestykseen Venäjä, Ruotsi, Tshekki ja Norja.

Slovenia ja Itävalta ensi vuonna A-sarjaan

Molempien lohkojen viimeinen maa eli joukkue, joka tippuu B-sarjaan on jo selvinnyt. Helsingissä sarjaporrasta alemmas tippuu Kazakstan. Tukholmassa puolestaan Italia. Ensi vuonna A-sarjassa pelaavat Itävalta ja Slovenia.

Puolivälierät pelataan molemmissa lohkoissa torstaina oman lohkon joukkuetta vastaan eli Helsingin-joukkueet pelaavat jo alkusarjasta tuttuja vastustajia vastaan ja toisinpäin. Vasta välieristä eteenpäin lohkot yhdistetään ja Tukholman-lohkon joukkueet matkustavat Helsinkiin. Silloin välierävastustaja tulee aina toisesta lohkosta.

Välierät pelataan lauantaina ja pronssi- ja loppuottelu on edessä sunnuntaina. Mitalipelit pelataan tänä vuonna Hartwall Areenalla.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta