torstai, 17 toukokuu 2012 09:03

Kiekkofani Alexander Stubbin kisakirjoitus: "Maailmanmestarit on Maailmanmestareita!"

Kirjoittanut

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kirjoitti Leijonat.fi:lle kisatunnelmistaan ennen USA-ottelua. "Voittoa ei puolusteta, se otetaan", Stubb kirjoittaa.


"Tänään se vasta alkaa. Alkulohkot pelattu. Jyvät lajiteltu akanoista.

Alkulohkon pelit ovat tärkeitä. Ne vahvistavat tai heikentävät itseluottamusta. Viime vuonna Leijonien alkulohko ei mennyt kuin elokuvissa. Saksa voitettiin vain rankkareilla. Olimme kahdesti kuilunpartaalla.

Tällä kertaa menimme vaivatta jatkoon. Sekaan mahtui hyviä ja huonoja eriä. Viisi tärkeätä voittoa. Yksi tiukka tappio ja yksi huono peli.

Kaikkialla spekuloidaan. Kävikö Suomella huono vai hyvä säkä? Kävi. Onko USA liian tiukka vastus? Ei todellakaan ole!

Jenkit ovat siinä mielessä hankala vastus, että he ovat fiilispelaajia. Samalla heidän pelinsä on usein yhtä vuoristorataa. Vaihtoaitiossa on hirveä pöhinä. Itseluottamuksesta ei ole puutetta... kunnes Leijonat näyttävät heille kaapin paikan.

Jokainen joukkue on voitettava jos mielii maailmanmestariksi. Toivon, ja uskon, että Leijonilla on jäljellä vielä kolme peliä. Matsi kerralla edetään.

Rohkeata, itsevarmaa peliä. Voittoa ei puolusteta, se otetaan. Vehanen on lukkomme, vain kaksi päästettyä maalia kahteentoista erään. Jokainen Leijonista pystyy ratkaisemaan isoja pelejä.

Tapasimme eilen Leijonat yhdessä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa.  Se oli iso hetki meille molemmille. Tuntee olevansa etuoikeutettu kun saa käydä tsemppaamassa joukkuetta, jota fanittaa.

Pukukoppihuumori kukoisti. Fiilis loistava, itsetunto vahva. Kaikesta aisti, että meillä on taas voittajajoukkue.  Nämä jätkät ovat voittajia.

Kotiyleisön tuen merkitystä ei pidä aliarvioida. Meidän pitää kannustaa jätkiä hyvinä ja varsinkin vaikeina hetkinä. Me olemme se kuudes kenttäpelaaja.

Me olemme yhtä ja samaa joukkuetta, jonka nimi on Suomi. Eiköhän rassata vähän äänijänteitä ja kannusteta Maailmanmestareita Maailmanmestareiksi. Koska sitä ne on!"

Alexander Stubb
Kiekkofani

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia