torstai, 17 toukokuu 2012 18:22

Leijonalegenda Veli-Pekka Ketola: "Suomi vastaa tänään USA:lle"

Kirjoittanut Joonas Holste

Torstain puolivälieräkamppailua USA-Suomi oli saapunut katsomaan myös legendaarinen keskushyökkääjä Veli-Pekka Ketola.

Veli-Pekka tai tuttavallisemmin Vellu Ketola palasi suuren kiekkoyleisön eteen, kun yllättäen menehtyneelle Pekka Marjamäelle pidettiin muistopuhe Hartwall Areenalla. Tuota hetkeä Ketola muisteli edelleen tunteellisesti.

- Olihan se tietysti liikuttava hetki sekä minulle että kaikille suomalaisille jääkiekkofaneille, koska Marjamäki oli persoona joka herätti kaikenlaisia tunteita. Ja ennen kaikkea hän oli huippuluokan kiekkoilija. Kun sellainen poistuu keskuudestamme tuolla tavalla yhtäkkiä, niin on se liikuttava tilanne, Ketola kertasi.

Suomen MM-turnauksessa ollaan edetty siihen vaiheeseen kun vain voitoilla on merkitystä. Ketola kuvasi ottelua Suomen pojan ensimmäiseksi todelliseksi koetinkiveksi.

- Kyllä näissä MM-kisoissa on tähän asti hyvin samantyyppinen kaava kuin MM-kisoissa yleensäkin, eli pelataan harjoitusottelut ensin alta pois ja sitten vasta alkaa todellinen koitos. Ja tänään Suomen poika on tosi koitoksen edessä eli joko jatkaa pelejä tai lopettaa, Ketola totesi.

Leijonien peli-ilmeeseen Vellu Ketola on ollut tyytyväinen. Todellisen analysoinnin aika on miehen mukaan kuitenkin vasta myöhemmin.

- Ihan riittävän hyvin on pojat pelanneet ja varmasti jatkavat samalla tavalla. Tässä vaiheessahan ei tyylillä kovin suurta merkitystä ole, kunhan vain voittaa riitävän määrän pelejä, että pääsee jatkoon. Sehän on ratkaisevaa ja oikeastaan vasta tämän pelin jälkeen voidaan lähteä arvostelemaan, kun pelataan niitä kaikista merkityksellisimpiä pelejä. Sillon vasta todella otetaan miehestä mittaa.

Illan vastustajaa Ketola kuvasi jopa aggressiiviseksi joukkueeksi.

- USA on hyvin vaarallinen joukkue. Aggressiivinen joukkue, joka on lukenut Suomen pelisysteemin hyvin tarkkaan ja tietää miten Suomi pelaa. Uskon, että Suomi pyrkii vastaamaan tänään siihen USA:n peliin, jota nähtiin jo viime pelissä, Ketola päätti.

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta