Tulosta tämä sivu
torstai, 17 toukokuu 2012 20:06

Nightwish-muusikot: “Pelissä unohtaa hetkeksi kaiken muun”

Kirjoittanut Heta Koski

USA-Suomi-puolivälieräottelun katsomossa jännittivät myös MM-kisojen virallisesta tunnuskappaleesta vastaavan Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen, Jukka Nevalainen ja Emppu Vuorinen. Intohimoisiksi lätkäfaneiksi osoittautuneet muusikot tunnustivat ensimmäisellä erätauolla pulssin kohoilleen avauserän aikana hetkittäin huimiin lukemiin.

- Tämä on ensimmäinen matsi, jonka pääsemme katsomaan paikan päällä. Tunnelma on aivan uskomaton, pelin aikana voi hetkeksi unohtaa kaiken muun, miehet hehkuttavat.

Suomen aikaisemmat ottelut on katsottu televisiosta tai kuunneltu radiosta. Millainen sitten on hevimiehen kisakatsomo - sipsejä ja kaljaa kalsarit jalassa kotisohvalla?

- Mistä arvasit? Kyllä se aika perinteinen kotikatsomo on meilläkin, kaverit nauravat kuorossa.

Nightwishin kappale Last Ride of the Day soi upean valoshown höystämänä ennen jokaisen MM-ottelun alkua. Avajaisseremonioita yhtye oli seuraannut Euroopan kiertueelta käsin, mutta oman biisin kuuleminen ensimmäistä kertaa paikan päällä hallissa herkisti myös paljon kokeneet musiikin ammattilaiset.

- Tämä on uskomaton kohteliaisuus. Siihen hetkeen yhdistyy niin paljon muitakin tunteita, että tunne on jotain paljon enemmän kuin vain oman biisin kuuleminen radiosta.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05